Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: de gemiddelde moeder werkt twéé fulltimebanen

Bewezen: de gemiddelde moeder werkt twéé fulltimebanen

Bewezen: de gemiddelde moeder werkt twéé fulltimebanen

Er wordt soms gezegd dat moeder zijn een fulltimebaan is, maar dit blijkt nog een understatement te zijn. Uit een recent onderzoek blijkt namelijk dat de meeste moeders eigenlijk twee voltijdse banen beoefenen.

Lees ook: 7x onvergetelijke kraamcadeaus

Wij weten allang dat moeders keihard werken, maar uit onderzoek is nu gebleken hóé hard precies. De studie, uitgevoerd door de Amerikaanse voedingsproducent Welch’s, is gedaan onder tweeduizend moeders die kinderen hadden tussen de vijf en de twaalf jaar oud. Conclusie? Alle respondenten zijn gemiddeld zo’n 98 uur per week bezig met zorgen voor hun kinderen.

Topbaan
Als je weet dat de gemiddelde werkweek uit veertig uur bestaat, kunnen we concluderen dat zij dus eigenlijk twee fulltimebanen hebben. Uit de resultaten bleek dat de meeste moeders hun dag beginnen rond 06:25 uur en dat ze pas echt klaar zijn om 20:31 uur. Zo komen we al snel aan een werkdag van veertien(!) uur.

En maar doorgaan
Vaak zijn moeders voor en na hun werkdag nog continu bezig voor anderen en hebben ze maar weinig tijd voor zichzelf. Uit de cijfers blijkt namelijk dat ze dagelijks maar een uur me-time hebben. Onze tip: neem dit artikel mee in je tas en schuif het onder de neus van je man/moeder/vriendin/buurvrouw die je aandacht vraagt. ‘Sorry, nu even niet.’

Wil je niets meer missen van Flair deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10 x Flair voor 10 euro!