Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bewezen: chocolade maakt je slim!

Bewezen: chocolade maakt je slim!

Bewezen: chocolade maakt je slim!

Chocolade maakt niet alleen gelukkig, het heeft ook andere voordelen. Elke dag een stukje chocolade eten heeft een positief effect op lange termijn. Dit is gebleken uit een wetenschappelijk onderzoek. Een leuk nieuwtje waar wij alleen maar gelukkig van worden.

Personen die minstens één keer per maand een stukje chocolade eten, scoren beter op verschillende cognitieve testen. Zo was hun denkvermogen beter en konden ze ook beter problemen oplossen dan wie minder vaak chocolade eet. Het goede nieuws is dat het niet uitmaakt wat voor chocolade, het hoeft niet persé een pure reep te zijn die minstens 70% cacao bevat. Kom maar op met die paaseitjes, denken wij dan.

Wat maakt chocolade nu juist zo goed voor je?

Deze heerlijke lekkernij bevat flavonols en dat heeft zo zijn voordelen. Je kunt het ook terugvinden in bepaalde groenten, fruit én in wijn, en blijkt medeverantwoordelijk te zijn voor een beter geheugen en verhoogde concentratie.

Dit blijkt allemaal uit een studie van een universiteit uit Australië. Bovendien werd hetzelfde effect bevestigd door de universiteit van Maine, het Instituut voor gezondheid uit Luxemburg en de universiteit van Zuid-Afrika.

Less is more

Natuurlijk is het belangrijk dat je chocolade met mate eet. Het moet passen binnen een gezond voedingspatroon en bovendien moet je ook voldoende bewegen. Toch is het leuk om weten dat een klein stukje chocolade per dag zeker moet kunnen.

Lees ook: