Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > BEWEZEN: Je bent gelukkiger als je een zus hebt

BEWEZEN: Je bent gelukkiger als je een zus hebt

BEWEZEN: Je bent gelukkiger als je een zus hebt

Wij stellen voor om dit artikel alvast even onder de neus van je familieleden te duwen, want uit een nieuw onderzoek is gebleken dat mensen gelukkiger zijn als ze een zus hebben. Misschien jezelf als pakje onder de kerstboom leggen dit jaar?

Mensen die een goede band hebben met hun zus zullen dit nieuws waarschijnlijk niet als een verrassing bekijken, maar het is natuurlijk altijd leuk om het eens wetenschappelijk bevestigd te zien. Enkele Britse onderzoekers aan de Ulster University kwamen namelijk tot de ontdekking dat het hebben van een zus je beter bestand zou maken tegen de uitdagingen in het leven. Je aller-, aller-, allerliefste zus zou er bovendien ook voor zorgen dat je minder angstig in het leven staat en dat je communicatief sterker bent.

Emoties

Wie al vaker gezegd heeft tegen zijn zus – of het zelf heeft moeten aanhoren – dat ze te veel praat, gaat zich voortaan gelukkig mogen prijzen om al dat gebabbel. De communicatievaardigheden van je zus zouden er namelijk voor zorgen dat ook jij gemakkelijker je mening zal uiten en je emoties zal tonen. Zo zouden zussen namelijk vaker over hun emoties praten, wat er voor zorgt dat hun familieleden hier gemakkelijker mee kunnen omgaan. Het hebben van een broer heeft jammer genoeg niet hetzelfde positieve effect. En als de wetenschap het zegt, moet het natuurlijk wel waar zijn 🙂

Lees ook: