Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Wat bevat meer calorieën: een oliebol of een appelflap?

Wat bevat meer calorieën: een oliebol of een appelflap?

Wat bevat meer calorieën: een oliebol of een appelflap?

Toegegeven, de feestdagen zijn niet het uitgelezen moment om je met gezond eten bezig te houden, maar na een week lang onafgebroken brunchen, borrelen en dineren heb je misschien wel behoefte aan een beetje damage control.

Daarmee bedoelen we natuurlijk niet dat je met oudejaarsavond moet proosten met een glas citroenwater en de hele avond stukjes wortel moet snacken, maar het kan geen kwaad om in je achterhoofd te houden hoeveel calorieën er in oliebollen en appelflappen zitten (spoiler: vrij veel).

Een gemiddelde oliebol (met rozijnen) bevat 170 calorieën. Dat is niet weinig, maar als je bedenkt dat een kaasbroodje bijna 300 calorieën bevat, en een gevulde koek een whopping 435, valt dat eigenlijk goed mee.

Champagne!

Appelflappen daarentegen bevatten 340 tot 400 calorieën, dus als je de keuze hebt, kies je bij voorkeur voor een oliebol. Of als je écht meer van appelflappen houdt: eet een halve. Of een appelbeignet, want die bevatten ongeveer net zo veel calorieën als oliebollen. En een glaasje champagne, want met slechts 75 calorieën is dat één van de minst calorierijke alcoholische dranken.

Happy new year!

 

 

Lees ook:

Bron: De Telegraaf