Je bent hier: Home > Health > Beter slapen? Gebruik je hoofdkussen dan op déze manier

Beter slapen? Gebruik je hoofdkussen dan op déze manier

Health
Beter slapen? Gebruik je hoofdkussen dan op déze manier

Als je slecht slaapt, kan dat liggen aan de tijd van het jaar. Maar er kan ook een andere boosdoener in het spel zijn. Kan jouw nachtrust wel een boost gebruiken? Dan is het zeker het proberen waard om anders op jouw hoofdkussen te gaan liggen.

Lees ook: Deze slaappositie geeft je relatie een flinke boost

Volgens experts heb je een goed hoofdkussen te pakken wanneer je rug en nek recht liggen, en je kin tegelijkertijd omhoog blijft. Heb jij het idee dat je nooit helemaal comfortabel ligt en blijf je woelen? Dankzij deze tips is dat verleden tijd:

Op je rug

Leg een extra kussen onder je knieën of bij je onderrug. Door het kussen op een van deze (of beide) plekken te leggen, blijft je rug recht als je slaapt.

Buikslaper

Als je op je buik slaapt, kom je er waarschijnlijk ’s nachts weleens achter dat je helemaal niet meer op je kussen ligt. Dat is eigenlijk ook beter. Probeer daarom eens je hoofdkussen onder je heupen te leggen. Lig je toch liever met je hoofd op een kussen? Zorg er dan voor dat het niet te dik is. Op die manier zorg je ervoor dat je lichaam toch recht ligt.

Op je zij

Leg een kussen tussen je benen en trek je knieën lichtelijk naar je kin, zodat je het kussen een beetje vastklemt. Je kunt ook proberen om een kussen onder je heupen te leggen; hiermee vul je de ruimte tussen je lichaam en het bed op. Dit ondersteunt je heupen als je slaapt en dat maakt het een stuk comfortabeler.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: iStock