Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dit is volgens experts het beste moment van de dag om fruit te eten

Dit is volgens experts het beste moment van de dag om fruit te eten

Dit is volgens experts het beste moment van de dag om fruit te eten

Van watermeloen tot aardbeien en nectarines: ze zijn niet alleen heerlijk zoet en verfrissend, maar ook nog eens hartstikke gezond. En als je fruit op een bepaald moment van de dag eet, zou het nóg beter zijn voor je lijf.

Lees ook: Handig! Zo snijd je een watermeloen zonder mes

Ontbijten met een banaan, een schaaltje kersen als tussendoortje of een appeltje – wanneer dan ook – tegen de dorst. Zolang je iedere dag twee porties fruit eet, ben je volgens het Voedingscentrum goed bezig. Maar Jessica Rosen doet daar nog een schepje bovenop: volgens de gezondheidcoach zou je in elk geval bij het ontbijt een stuk fruit moeten nemen.

Lege maag

Als we de deskundige mogen geloven, zou je namelijk het best fruit kunnen eten op een lege maag omdat je lichaam het dan sneller kan verteren. Als je het neemt na een maaltijd, dan zou het een opgeblazen gevoel kunnen opleveren.

Smoothie

Wanneer je wil ontbijten met een smoothie, kun je deze volgens Jessica beter niet alleen op basis van fruit maken. Ze adviseert om er ook wat groente, eiwitten en gezonde vetten aan toe te voegen of er anders bij te eten. Op die manier voorkom je dat je bloedsuikerspiegel piekt (en je vervolgens volledig instort) door een grote hoeveelheid fruitsuikers die je naar binnen werkt en kun je langer teren op je ontbijt.

Lekker slapen

Niet alleen ’s ochtends maar ook ’s avonds fruit eten zou een goed idee zijn volgens de gezondheidcoach. Vooral bananen en kersen zouden een verstandige keuze zijn, omdat hier een kleine hoeveelheid melatonine in zit; dit wordt ook wel het slaaphormoon genoemd. Zzz…

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle, Elite Daily | Beeld: iStock