Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Beste excuus en feit ooit: katten maken je leven een stuk beter

Beste excuus en feit ooit: katten maken je leven een stuk beter

Beste excuus en feit ooit: katten maken je leven een stuk beter

Ben jij een katten of juist honden liefhebber? Na dat je dit artikel hebt gelezen ben je misschien van gedachte veranderd. Katten verbeteren namelijk je leven. Goed excuus om er gewoon nog een kat bij te nemen.

Honden zijn natuurlijk ook goed voor je. Sowieso is opgroeien met een dier, goed voor je gezondheid. Alleen is een kat makkelijker voor iedereen. Die hoef je namelijk niet uit te laten, zijn een stukje rustiger en scharrelen zo lief door je huis heen. Plus, het ziet er gezellig uit. Een echte toevoeging aan je meubilair.

Wetenschap

‘Het is een maatje, iemand die je kan vertrouwen, je hebt aanspraak, je voelt je veiliger omdat er een ander vertrouwd levend wezen in je huis is,’ vertelt Marie-José. Zij is hoogleraar Antrozoölogie (studie mens-dier interactie). Ze legt uit dat door een kat te verzorgen je weer een doel hebt in het leven. Je blijft er mee bezig om eten, aandacht en liefde te geven. Die liefde krijg je natuurlijk ook weer terug van je kat en geliefd voelen is ook mentaal goed voor je.

Lees ook
Katten drinken niet zomaar uit een gewoon bakje; hier moet je op letten

Beter leven

In sommige verzorgingshuizen zijn er ook katten als huisdieren. Dat heeft een positief effect op de mensen, want door de katten hebben de mensen minder zorg en medicatie nodig. Niet alleen volwassenen hebben een voordeel aan katten, maar kinderen ook. Door katten in huis te nemen bij kinderen, krijgen de kinderen meer verantwoordelijkheid. ‘Ze moeten echt rekening leren houden met hun huisdier.’ Zo worden ze meer empatisch. Dit is een goede oefening om later goed met andere mensen om te kunnen gaan. Kortom, de lieve pluizenballen nemen ontzettend veel voordelen met zicht mee. De ideale huisgenoot zou je zeggen en ook nog eens fijn om mee te knuffelen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | beeld: GettyImages