Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Batiaan is minder gaan werken

Batiaan is minder gaan werken

Batiaan is minder gaan werken

Bastiaan Kats is getrouwd met Astra. Om meer tijd voor zichzelf en zijn gezin te hebben is hij minder gaan werken.

Ze hebben twee dochtertjes: Annemeike en Lieselot.

Minder werken
Ik ben minder gaan werken omdat Astra in verwachting was van ons eerste kind en omdat ik meer tijd voor mezelf wilde. Het was voor ons trouwens altijd al de bedoeling om minder te werken, ook al voordat er sprake was van kinderen. We hadden toen het idee om dezelfde dag thuis te zijn en deze te gebruiken om samen leuke dingen te gaan doen. Nu doen we dat ook wel eens als de dames naar de opvang zijn. 

Pappadag
Ik heb nu een contract voor 90%, dat is 36 uur per week. Op maandag ben ik dan de hele dag thuis met de kinderen. Ik werk nu ook vaker thuis dan voorheen, gemiddeld zo’n anderhalve dag per week. Het was op mijn werk geen enkel probleem om minder te werken. Twee collega’s waren me al voorgegaan. Ik geloof dat je het officieel best lang van tevoren moet aangeven als je minder wilt werken, maar mijn baas is niet zo moeilijk hierin.

Positief
Van mijn collega’s krijg ik eigenlijk alleen maar positieve reacties op mijn beslissing. Iedereen reageert erg begripvol en ze vinden het erg goed dat ik ook aan mijn privé-tijd en gezin denk.

Druk!
Een dag thuis met de meisjes vind ik erg leuk, maar ook behoorlijk druk en vermoeiend! Ze moeten hun kleertjes aan, eten, drinken… Ik speel met ze, we gaan naar buiten naar de speeltuin of het winkelcentrum, en af en toe naar de dierentuin. Als het even lukt lees ik tussendoor de krant en kan ik zelf eten. Als ze slapen, werk ik. Vervolgens weer eten, in bad en naar bed. Kortom: je houdt weinig tijd over voor jezelf op zo’n dag!

Aanrader
Ik vind het wel aan te raden voor meer vaders, om minder te gaan werken. Ik vind het goed en waardevol om elke week minimaal één zo’n dag alleen met je kinderen door te brengen.