Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bah: dit gebeurt er met je gebit als je tandenpoetsen één keer overslaat

Bah: dit gebeurt er met je gebit als je tandenpoetsen één keer overslaat

Bah: dit gebeurt er met je gebit als je tandenpoetsen één keer overslaat

Hoe ziet jouw avondroutine er uit? Poets jij netjes elke avond je tanden of sla jij het wel eens over na een feestje? En haal jij altijd ‘s avonds je make-up er af of ben je daar soms ook te lui voor? We weten dat het slecht voor je is, maar hoe slecht precies? Dit gebeurt er met je gebit als je het tandenpoetsen één keer overslaat.

Gevolgen van tandenpoetsen overslaan

Door alles wat je de gedurende dag eet en drinkt ontstaat er een laagje over je tanden. Volgens Dr. Timothy Chase is het niet wegpoetsen van dat laagje een van de slechtste dingen, die je je gebit aan kunt doen. De arts zegt dat de achtergelaten plak en bacteriën kunnen zorgen voor ontstekingen aan het tandvlees, gaatjes én een slechte adem. “Deze orale condities hebben niet alleen met schade op de korte termijn te maken, maar hebben ook nare effecten op lange termijn, zoals mogelijk Alzheimer, diabetes en vroeggeboorte bij zwangerschappen.”, aldus Chase. Het is dus verstandig om minimaal twee keer per dag je tanden te poetsen.

Lees ook
Huh? Tandpasta kun je dus ook gebruiken om déze 7 dingen schoon te maken

Make-up ‘s nachts laten zitten

Over bacteriën gesproken, laat jij wel eens je make-up ‘s nachts zitten? Dat is namelijk mega slecht voor je huid. Naast dat het je huid dof laat lijken, kunnen er ook onzuiverheden tevoorschijn komen. Huidarts Renee Rouleau zegt het volgende erover: “Als je je gezicht niet schoonmaakt, hoopt de olie van je huid en haar van de hele dag zich op. Samen met je make-up komt dat allemaal op je kussensloop terecht. Als je je kussensloop niet dagelijks vervangt, wat de meerderheid niet doet, lig je elke dag met je gezicht in deze vieze resten van make-up, huidcellen en vetten. Hierdoor krijg je keer op keer bacteriën op je gezicht, en dus ook meer onzuiverheden.”