Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Is badderen het nieuwe sporten?!

Is badderen het nieuwe sporten?!

Is badderen het nieuwe sporten?!

We kunnen er écht niet meer omheen: Rokjesdag is in aantocht. Daar kunnen we alleen maar blij om zijn, maar we zijn fysiek gezien toch nog wat meer in vorm voor sweater weather. Sporten is dan vaak het advies, maar recent onderzoek wijst uit dat er een andere – en relaxtere – activiteit is die net zo effectief is…

Lees ook: Wow! Zoveel calorieën verbrand je met wintersporten

Calorieën verbranden
Afvallen en in shape raken zónder uren in de gewichten te hangen, dat klinkt ons als muziek in de oren. En het blijkt dus echt te kunnen, want een uur in bad liggen schijnt evenveel calorieën te verbranden als een halfuur stevig wandelen. Da’s toch het beste nieuws van de dag?

Lichaamswarmte
Loughborough Universiteit
deed onderzoek naar de positieve bijeffecten van lichaamswarmte. Uit hun onderzoeken kwam naar voren dat het nemen van een warm bad veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt, en het je algehele gezondheid ten goede komt. Zo zou de warmte onder andere ontstekingsremmend werken.

Even effectief als wandelen
Dit onderzochten ze door zeven mannen een uur in een bad van veertig graden te laten liggen, en zeven andere mannen een uur te laten trainen op een hometrainer. Opvallend was dat bij beide groepen de lichaamstemperatuur met precies één graad steeg. De mannen die sportten, verbrandden wel meer calorieën, maar de mannen die een bad namen verbrandden ongeveer 150 calorieën, wat gelijk staat aan een stevige wandeling van een halfuur. Ha!

Nu moet je niet verwachten compleet strak in je vel te raken door urenlang in een bubbelbad te liggen, maar het zet dus wel degelijk wat zoden aan de dijk. Worden we blij van!

Bron: ELLE, Giphy, Shutterstock