Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Relax! Hoe hygiënisch is het nemen van een bad eigenlijk?

Relax! Hoe hygiënisch is het nemen van een bad eigenlijk?

Relax! Hoe hygiënisch is het nemen van een bad eigenlijk?

Urenlang weken in een heerlijk bad vol schuim en bruisballen gecombineerd met een goed boek: we love it. De vraag is alleen: hoe hygiënisch is dat?

Bad hygiënisch

Hoewel baden oh zo relaxend is, moet je er niet te lang over nadenken. Als je dat wél doet kom je tot de conclusie dat je eigenlijk gewoon in je eigen zweet en bacteriën ligt te badderen. Zo zit het echt: op onze huid leven micro-organismen. Daarnaast zitten er overal op ons lichaam bacteriën. Door een bad te nemen zullen deze gedeeltelijk wegspoelen, maar er zullen er ook een paar in het badwater terecht komen. Geen zorgen! Dit kan totaal geen kwaad.

Uitzondering

Blijf even weg van je badkuip als je last hebt van open wonden of sneetjes. Hoewel de kans heel klein is, kan het zijn dat die bacteriën je wonden infecteren via het water. Toch is ook dit behoorlijk uitzonderlijk: je huid doet over het algemeen erg goed werk om microben buiten te houden.

Soppen

Ben je beste vrienden met je badkuip, maar wil je het wel zo hygiënisch mogelijk aanpakken? Zorg er dan voor dat je de juiste zeep meeneemt naar je relaxmomentje. Sterk geparfumeerd zeep of bruisballen kunnen voor reacties zorgen. Kies daarom voor een natuurlijke zeep zonder te veel parfum. Dompel daarnaast het schoonmaken van de badkuip onder tot een wekelijkse taak. Zo voorkom je dat de micro-organismes verder gaan groeien in de badkuip.

Lees ook
In bad of onder de douche? Volgens experts is dít de beste keuze

Warm bad

Wist je trouwens dat je niet te vaak in een warm bad moet gaan? Warm water is namelijk helemaal niet goed voor je huid. Dat komt omdat warm water verdampt op je huid, waardoor het vocht en huidvetten onttrekt. Ook door het sop verlies je huidvetten, waardoor je sneller een droge huid krijgt. Daarom wordt ook afgeraden om elke dag te badderen, zeker als je van jezelf al een droge huid hebt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief

Bron: Bedrock | Beeld: Getty