Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zoveel bacteriën zitten er dus in je mondkapje, al na 1x dragen

Zoveel bacteriën zitten er dus in je mondkapje, al na 1x dragen

Zoveel bacteriën zitten er dus in je mondkapje, al na 1x dragen

Tegenwoordig is het weer verplicht om een mondkapje in winkels, supermarkten en andere openbare plekken te dragen. Het wordt aangeraden elke dag een nieuw of schoon mondkapje te gebruiken, maar hoeveel bacteriën zitten er eigelijk in je mondkapje na een paar dagen of weken? Lees mee. 

Huidirritatie en acne

Een mondkapje is een broeihaard voor bacteriën. Testlaboratium Eurofins onderzocht de hoeveelheid bacteriën in een mondkapje na 6 en 12 uur. We waarschuwen je vast, het ziet er niet al te smakelijk uit. De meeste van bacteriën en schimmels kunnen zorgen voor huidirritaties en acne, maar zijn verder onschuldig.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Straits Times (@straits_times)

Antibacteriële laag

Katoenen mondkapjes bevatten tot 10 keer meer bacteriën dan wegwerp mondkapjes blijkt uit onderzoek van Sarah Lebeer. Een voordeel van wegwerp mondkapjes is dat zij een antibacteriële laag hebben. Het katoenen mondkapje heeft dat niet en houdt veel vocht vast. De katoenen mondkapjes kunnen gewoon gedragen worden, alleen moeten ze wel vaak gewast worden.

Lees ook
Mondkapjes werken écht: ruim 50 procent minder kans op corona door dragen mondkapje

Bacteriën doden

De meest effectieve manieren om de bacteriën in het mondkapje te doden zijn volgens de professor: door het mondkapje te strijken of te koken op 100 graden of te wassen op 60 graden met wasmiddel. Zo voorkom je dat je huid gaat irriteren.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images