Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Bizar: baby houdt 13 (!) hechtingen over aan keizersnede

Bizar: baby houdt 13 (!) hechtingen over aan keizersnede

Bizar: baby houdt 13 (!) hechtingen over aan keizersnede

Wat het mooiste moment van haar leven had kunnen zijn, werd voor Reazjhana Williams een traumatische ervaring. De moeder uit Denver moest tijdens haar bevalling een spoedkeizersnede ondergaan. Haar pasgeboren dochter hield daar dertien (!) hechtingen aan over. 

‘Van streek’

Het meisje, die de naam Kyanni Williams kreeg, had zo’n enorme wond op haar wangetje dat die gehecht moest worden met in totaal dertien hechtingen. “We zijn van streek. Ze voelt zich duidelijk niet op haar gemak”, zegt haar vader, Damarqus Williams.

Complicaties

Het idee was dat het meisje eigenlijk via natuurlijke weg ter wereld zou komen, tot er complicaties optraden. “Ik kreeg een pil om de bevalling wat te versnellen en een paar minuten later moest ik in allerijl een keizersnede”, zegt de kersverse moeder. De baby had een plotselinge beweging gemaakt en de artsen hoorden geen hartslag meer. Begrijpelijk dus dat er paniek was. Minder begrijpelijk is echter dat het meisje ter wereld kwam met een grote wond.

Begrip

“Ik probeer begrip op te brengen voor wat er is gebeurd, maar bovenop het feit dat haar wang werd opengesneden en een plastische chirurg dat deed, zijn er nog een hoop dingen die ik niet begrijp aan deze keizersnede. Ik heb in ieder geval nog nooit gehoord dat iemands baby er zo uit zag na een keizersnede.”

Gerechtelijke stappen

Omdat het gezin gerechtelijke stappen overweegt, is er een GoFundMe-pagina opgericht. Inmiddels heeft het ziekenhuis op het incident gereageerd. “Denver Health heeft direct contact met het gezin. Hoewel dit een bekende complicatie is van keizersnedes, ligt onze focus altijd bij de beste zorg voor moeder en kind. Bij Denver Health is de veiligheid en gezondheid van onze patiënten de eerste prioriteit.”

Lees ook
Tessa: “Bijna 2 jaar na mijn keizersnede doet het litteken op mijn buik nóg pijn”

Hoewel het weinig voorkomt dat een baby gewond raakt tijdens een keizersnede, is het volgens de Mayo Clinic wel iets waar ouders rekening mee moeten houden. Het is dus nog maar de vraag hoe succesvol een rechtszaak voor de ouders zal zijn. Het is in ieder geval hopen dat de wond snel geneest, zodat de kleine Kyanni er in ieder geval zo min mogelijk last van heeft.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: People | Beeld: Getty