Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Aubergine- bacon: dé vervanger voor echte bacon?!

Aubergine- bacon: dé vervanger voor echte bacon?!

Health
Aubergine- bacon: dé vervanger voor echte bacon?!

Foodies opgelet: er is een nieuwe voedseltrend opgedoken die dé healthy vervanger zou zijn voor bacon; een plantaardig alternatief welteverstaan. Daar loopt het water je misschien niet direct van in de mond, maar het zou qua smaak totaal niet inleveren op echte bacon. Say what?

Vegan vervanger
Deze vervanger is geschikt voor veganisten, want de nieuwste trend is aubergine-bacon! Er komt geen soja of een andere bewerkt product aan te pas, want deze plantaardige bacon bestaat simpelweg uit plakjes gemarineerde en gebakken aubergine. En dat zou dus precies hetzelfde smaken als normale bacon.

Foodies favourite
Het recept komt van foodblogger en veganist Candice Hutchings, van het blog The Edgy Veg. Op haar blog deelt ze heel veel vegan varianten op haar favoriete hapjes, die ze als veganist niet meer kan en wil eten. En deze aubergine-bacon is daar een resultaat van! Je kunt dit hapje het beste maken met een dehydrator, maar in een gewone oven kun je het ook voor elkaar krijgen.

Bekijk hieronder de video om te zien hoe je deze aubergine-bacon maakt! We kunnen ons haast niet voorstellen dat het dezelfde smaak zal hebben als normale bacon, maar we zijn wel benieuwd geworden. Ga jij het proberen?

Bron: NSMBL, The Edgy Vegg

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee