Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Amerikaanse Hartstichting waarschuwt: kokosolie is ongezond

Amerikaanse Hartstichting waarschuwt: kokosolie is ongezond

Amerikaanse Hartstichting waarschuwt: kokosolie is ongezond

Ineens moesten we het allemaal gebruiken: kokosolie. We zeiden massaal dag tegen olijfolie en bakten ineens alleen nog maar in de kokos. Want het zou zó ontzettend gezond zijn! De American Heart Association (AHA) schrijft echter dat deze olie helemaal niet zo goed voor je is als we al die tijd dachten. 

Lees ook: Zó gebruik je kokosolie in de keuken

Onverzadigde vetten
De AHA laat weten dat kokosolie vol onverzadigde vetten zit, wat het goedje meteen een stuk minder aantrekkelijk maakt. Kokosolie zou 82% onverzadigd vet hebben, terwijl bijvoorbeeld bakboter maar 63% onverzadigd vet bevat en rundervet slechts 50%.

Hoe zat het ook alweer?
Maar even terug naar het begin. Om de olie te winnen, wordt het vlees van de kokosnoot op een lage temperatuur verhit zodat de olie eruit kan lopen. Het vlees wordt in de zon gedroogd en zo krijg je de kokosolie die je in de supermarkt kunt koken. De biologische varianten werden tot voor kort door elke gezondheidswebsite aangeraden, maar kennelijk kunnen we het nu toch beter niet meer gebruiken.

Gezondere keuze
De AHA meldt dat je beter kunt kiezen voor een olie die lager in vet is dan kokosolie. Opties zijn plantaardige oliën met weinig tot geen verzadigde vetten. Hier vallen onder andere olijfolie en zonnebloemolie onder.

Wat vinden jullie? Alle (dure) potjes kokosolie links laten liggen, of toch gewoon doorgaan met het gebruiken ervan?

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron: Ad.nl, Nu.nl, Jasperalbas.nl, Linda.nl