Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Heb je het altijd koud? Dit is misschien wel een van de redenen

Heb je het altijd koud? Dit is misschien wel een van de redenen

Health
Heb je het altijd koud? Dit is misschien wel een van de redenen

Nu de herfst in volle gang is, zit je het liefst in een dikke trui onder een warm dekentje op de bank. Ja, je bent een echte huismus, maar eigenlijk heb je het vooral ook altijd koud. Daar is misschien wel een logische verklaring voor. Flair legt het uit.

Altijd koud

Het kan zo zijn dat je hersenen nu niet echt lekker bezig zijn met signalen door te sturen. Want terwijl jij nog net niet zit te rillen, geeft jouw grijze massa niet door aan je lichaam dat het tijd is om op te warmen. De hypothalamus is hier verantwoordelijk voor, net zoals het regelen van je hormonen, de hoeveelheid trek die je hebt, je emoties en je seksuele behoeftes.

Nóg een reden om te sporten

Hoeveel zin jij hebt om lekker naar de Mac te gaan, heeft weer alles te maken met je stofwisseling. Laat dit onderdeel nu net weer belangrijk zijn voor het verbranden van calorieën en zorgen dat je warmtegraad in balans is. Als je dus te weinig sport, kan het ook zijn dat je het vaker koud hebt. Een flinke work-out op zijn tijd zorgt er namelijk voor dat je hart en longen ook getraind worden en wel om efficiënter aan de slag te gaan. Het resultaat? Ze leveren op deze manier weer efficiënter CO2 aan je lichaamsdelen en voilà: je bent lekker warm.

Slaaptekort

Een goede nacht slaap doet weleens wonderen. Niet zo gek dus, als je een slecht slaapritme hebt dat je dat vervolgens merkt gedurende de dag. Hoe komt dat? Zie je lichaam als een batterij. Als je maar een korte tijd aan de lader hebt gelegen, zul je niet genoeg energie hebben. Dat tekort maakt weer dat je het koud hebt.

Lees ook
Dit effect hebben de koude temperaturen op je nachtrust

Te weinig vitamines

Blijf je maar laagjes aantrekken en weet je het niet warm te krijgen? Dan is het misschien verstandig om eens bloed te laten prikken op een tekort aan ijzer. Ook kan het zijn dat je vitamine B-gehalte te laag is. Op aanbeveling van je dokter kan je dan mogelijk wat extra supplementen innemen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee