Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Als je dit eet, verbrand je vet terwijl je slaapt

Als je dit eet, verbrand je vet terwijl je slaapt

Als je dit eet, verbrand je vet terwijl je slaapt

Nee, we zijn ons verstand niet verloren… Je kunt dus blijkbaar vet verbranden terwijl je slaapt. En het beste nieuws: je hoeft er niets voor te doen, behalve deze dingen eten die ervoor zullen zorgen dat je metabolisme vet gaat verbranden. Zelfs terwijl je slaapt!

Groene thee

Volgens een studie die gepubliceerd werd in de Amerikaanse Journal of Clinical Nutrition verhoogt groene thee, dankzij zijn thermogene eigenschappen, je metabolisme en vetoxidatie. Groene thee bevat ook minder cafeïne dan koffie, minder calorieën en zit boordevol flavonoïden en antioxidanten.

Zuivel

Caseïne-eiwit, een ‘langzaam eiwit’ dat gevonden werd in de meeste zuivelproducten, zou helpen bij vetverlies terwijl je slaapt. Dit is omdat het meestal zo’n 6 tot 8 uur duurt voor je lichaam om volledig te verteren. De beste manier om caseïne aan je voedingsschema toe te voegen is wellicht door middel van cottagecheese (hüttenkäse) of melk.

‘Whole foods’

Als gevolg van de complexe koolhydraten en vezels die je vindt in volle granen, kan een verhoogde inname zorgen voor verbeterde metabolismefuncties. Probeer meer tarwe, haver, bruine rijst, quinoa of spelt te eten.

Peper en chili

Door meer pepers te eten, of gewoon zwarte peper aan je maaltijd toe te voegen, kun je je metabolisme een flinke boost geven. Voeg wat verse peper toe aan je salade of chili om je eitjes een spicy touch te geven.

Citrusvruchten

Citrusvruchten bevatten vetverbrandende voedingsstoffen, vezels en vitamine C. Vitamine C speelt een belangrijke rol in het verwerken van vet in je lichaam. Het versnelt het proces door het verdunnen en elimineren van het vet. Varieer voldoende om je stofwisseling te verhogen en vet te verbranden. Bijvoorbeeld grapefruit, guave, citroenen, limoenen, sinaasappels, mandarijnen, papaya’s en tomaten do the trick.

Bron: Flair België, Elke Spelters

Lees ook: