Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Alles wat je moet weten over sproetjes

Alles wat je moet weten over sproetjes

Alles wat je moet weten over sproetjes

 

Sproetjes zijn helemaal hot and happening op Instagram dezer dagen, en ook bekende make-upartiesten tekenen ze met plezier op het gezicht van hun modellen om ze een jeudige look te geven. Dus als je het geluk hebt dat je ze van nature hebt, ben je daar het best heel erg trots op.

Sproetjes heb je niet alleen maar als schoonheidskenmerk. Er is eigenlijk een best wel interessante reden waarom sommigen van ons ze hebben. Het YouTube-kanaal SciShow legt in een video uit waarom. Volgens hen worden sproeten geproduceerd door melanocyten, cellen die ervoor zorgen dat je op bepaalde plaatsen van de huid extra melanine aanmaakt. Geen zorgen: melanine is gewoon het eiwit dat voor je huidskleur, kleur van je ogen en je haarkleur zorgt. Dus als je meer melanine ontwikkelt, krijg je sproetjes. Wat ook meteen zou kunnen verklaren waarom we sproeten krijgen wanneer we even in de zon hebben gelegen.

Dat wil niet zeggen dat sproetjes een teken zijn dat je te lang in de zon gelegen hebt. Ze verdubbelen eigenlijk als een natuurlijke zonnecrème, en beschermen zo de huid tegen UV-stralen van de zon. Ga nu niet als een gek die factor 50 weggooien, want je hebt hem wel degelijk nog steeds nodig! Sproetjes komen en gaan, afhankelijk van hoeveel zon je gezien hebt. Daarom vervagen je sproetjes dus in de winter. Awesome!

Ben jij een echte sproetenkoningin? Hier nog een paar redenen om daar blij mee te zijn:

  • Ze zijn schattig
  • Ze zijn uniek, net als jij
  • Jij hoeft ze er lekker niet op te tekenen
  • Zonder zou je er heel anders uit zien
  • Ze zijn het ultieme zomeraccessoire
  • Sproetjes zijn de leukste herinnering aan een dagje buiten
  • Ze maken dat je er jonger uitziet

 

Lees ook:

5 regels voor een zuivere huid

Vette huid? Dit doe je misschien wel fout.

Dit doet je huid geen goed

Bron: flair.be // afbeelding: gihpy