Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Alle pessimisten opgelet: negatief denken is gezond

Alle pessimisten opgelet: negatief denken is gezond

Alle pessimisten opgelet: negatief denken is gezond

Is bij jou het glas eerder halfleeg dan halfvol? En merk je dat je in alles altijd wel het negatieve kan zien? Dan hebben wij toch nog wat positief nieuws voor je: pessimistisch denken is namelijk gezond.

Lees ook: Bewezen: gemene vrienden zijn de beste vrienden

Dit komt naar voren uit een recent onderzoek van de Berkeley University. Hieruit blijkt dat het eigenlijk helemaal niet zo slecht voor je is om soms negatief te denken. En dit is waarom: mensen die het af en toe toelaten om zich belabberd te voelen, bijvoorbeeld over dat uitverkochte toetje waar je al heel de dag naar uitkeek, zijn gelukkiger dan mensen die dat niet doen.

Negatief
Dit komt hierdoor: door negatieve emoties toe te staan in je leven, ervaar je minder stress én ben je uiteindelijk beter voorbereid op teleurstellingen. Deze anticipatie ontstaat waarschijnlijk doordat je al uitgaat van het ergste, waardoor het eigenlijk alleen maar kan meevallen. René ten Bos van de Radboud Universiteit Nijmegen vertelt aan RTL dat het juist iets goeds kan zijn, dat pessimisme: ‘Pessimisme kan ook heel veel moois opleveren. Pessimisten dwingen je niet mee te gaan in een bepaald toekomstbeeld en zijn bestand tegen illusies.’ Nou dat is dan mooi, of nee, slecht meegenomen.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Shutterstock