Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > AHA: Daarom maken Amerikaanse vrouwen beter zo snel mogelijk een afspraak bij hun gynaecoloog

AHA: Daarom maken Amerikaanse vrouwen beter zo snel mogelijk een afspraak bij hun gynaecoloog

AHA: Daarom maken Amerikaanse vrouwen beter zo snel mogelijk een afspraak bij hun gynaecoloog

Terwijl de halve Amerikaanse bevolking gisteren googelde hoe je naar Canada kon verhuizen, waren er ook enkele vrouwen die op Twitter opriepen om een afspraak met hun gynaecoloog te maken. Vreemde reactie dachten wij eerst, maar blijkbaar is anticonceptie in de Verenigde Staten gratis. Of dat is het alleszins nog voor 70 dagen.

Hoewel er veel kritiek is gekomen op Obamacare en ‘The Affordable Care Act’, was er toch al zeker 1 ding positief aan. Vrouwen kregen namelijk gratis toegang tot anticonceptie. En nadat Donald Trump aangaf dat hij onmiddellijk na zijn intreding Obamacare zou vernietigen, proberen Amerikaanse vrouwen nu een voorraadje in te slaan.

Omdat het nu eenmaal niet mogelijk is om anticonceptie voor de komende vier jaar aan te schaffen, zouden veel vrouwen naar het spiraaltje grijpen. Een betrouwbare én langetermijnoplossing. Spiraaltjes zouden namelijk tussen de drie en de negen jaar kunnen blijven zitten en ook op elk moment terug verwijderd worden. En tot begin februari, vanaf wanneer Trump officieel president is, zijn ze volledig gratis.

Wij vermoeden dat er flink wat overuren gedraaid zullen worden…

Lees ook: