Je bent hier: Home > Health > AHA: daarom eet je een kiwi best met z’n schil op

AHA: daarom eet je een kiwi best met z’n schil op

Health
AHA: daarom eet je een kiwi best met z’n schil op

Het staat niet meteen op onze nummer één van meest geliefde snacks, maar een kiwi mét schil naar binnen werken, zou goed zijn voor je gezondheid. ‘Bewijzen!’, gil je? No problemo.

Eén enkele kiwi bevat heel wat belangrijke voedingsstoffen. Hij bevat onder andere meer dan je dagelijkse behoefte aan vitamine C, een flinke portie vitamine E en hij zit boordevol voedingsvezels. Als het vruchtvlees van een kiwi alleen al zoveel belangrijke voedingsstoffen bevat, waarom zou een mens dan nog de schil mee opsmullen?

De schil van een kiwi zou nog heel wat extra voedingsvezels bevatten. Die zouden je darmflora dan weer helemaal doen opfleuren. Gooi de volgende keer dat je een ontbijtsmoothie maakt dus maar twee kiwi’s extra mét schil in de blender. Schol!

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee