Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Afvallen voor een ander?

Afvallen voor een ander?

Afvallen voor een ander?

Voor wie is je partner eigenlijk aan het sporten en diëten?

Uit een onderzoek blijkt dat mensen die in een relatie aan het diëten zijn, zich stiekem voorbereiden op het beëindigen van die relatie. Voel je dus niet té gevleid als je partner begint af te vallen, want het kan wel eens voor iemand anders zijn…

Waarschuwingssignalen
Thomas Klein, professor aan de universiteit van Heidelberg, onderzocht het verband tussen geluk en lichaamsgewicht en waarschuwt voor signalen te herkennen zijn. Zo kan het gevaarlijk zijn als je partner opeens geobsedeerd is door de sportschool en diëten.

“Als je op zoek bent naar een nieuwe partner, probeert je zo slank en aantrekkelijk mogelijk te zijn”, zegt de professor. Dus, als iemand in een relatie met een dieet begint, zou je dit volgens hem kunnen opvatten als een ‘voorbereiding op de vrijgezellenmarkt’.

Gezonde relatie
Gelukkige stellen maken zich echter geen zorgen om overgewicht. “Mensen in een relatie voelen minder druk en komen vaak aan, omdat ze niet zo op hun gewicht letten”, voegt hij toe. “In een gelukkige relatie hebben mensen vaker de neiging om dikker te worden.”

Vrijgezellenmarkt
Onderzoekers bestudeerden meer dan 2000 mensen tussen de 16 en 55 jaar. Eén van de bevindingen was dat koppels gemiddeld zwaarder zijn dan vrijgezellen, omdat singles vaak op zoek zijn naar een geschikte partner en concurrenten daarin willen aftroeven met een zo mooi mogelijk uiterlijk.

Bron: Daily Mail