Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Afvallen? Stop met Netflix kijken!

Afvallen? Stop met Netflix kijken!

Afvallen? Stop met Netflix kijken!

Zit je net heerlijk je favoriete serie te kijken, dan mag een lekkere snack natuurlijk niet ontbreken. Uit onderzoek blijkt nu dat dit toch niet zo’n goed idee is. Die snack eten wel, maar niet terwijl jij je serie kijkt.

Lees ook: Bewezen: bier drinken kan helpen bij afvallen

Flink sporten en gezond eten helpen je natuurlijk om die vervelende kilootjes kwijt te raken. Maar het blijkt nu ook beter voor je gewicht om niet te eten terwijl je ergens mee bezig bent, zoals een serie of tv kijken.

Dooreten
De reden? Je bent dan namelijk niet bewust bezig met eten. Hierdoor geniet je niet zo erg van jouw maaltijd of snack, merk je niet hoeveel je in je mond stopt, en blijf je eerder dooreten.

Afvallen
Dit alles blijkt uit onderzoek van Dr. Carolyn Dunn van de North Carolina State University. Vijftien weken lang onderzocht zij een groep van tachtig mensen die in de periode ervoor ieder 2 kilo waren afgevallen. In de zes maanden die volgden, kwam 75 procent van deze groep niet aan. Sommigen vielen zelfs nóg meer af. Allemaal door niets anders te doen dan bewust eten tijdens het ontbijt, de lunch, ’t avondeten, en ieder tussendoortje.

Het gaat om de eerste twee happen
Dunn vertelt: “Uit ons onderzoek blijkt ook dat de eerste twee happen die je neemt het belangrijkste zijn. Hier geniet je het meeste van. Door vervolgens nog meer te eten, word je niet perse gelukkiger.”  Je komt er alleen wel van aan. Helemaal als je tegelijkertijd met iets heel anders bezig bent.

Geen eten weggooien
Dunn benadrukt nog eens dat het niet de bedoeling is om je snacks weg te gooien. Of dan maar helemaal niets te eten. “Die snack mag blijven. Zolang je maar met je volle aandacht bezig bent met eten. Dan voel je ook eerder of je vol zit.” En als je er nou echt zeker van wil zijn dat het niet misgaat, kies je gewoon voor een gezonde snack.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10