Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Afvallen? Ga zwemmen!

Afvallen? Ga zwemmen!

Afvallen? Ga zwemmen!

Misschien moet je er nu nog niet aan denken om in bikini rond te lopen (in maart!), maar zo’n gek idee is het niet: zwemmen is namelijk perfect om in shape te komen! Bovendien: nu al in badpak, ben je er straks al aan gewend. Nog niet overtuigd? Misschien trekken deze feiten je over de streep.

1. Je traint je hele lichaam

Baantjes trekken is een echte full body work-out, of je nou de borstcrawl, school- of vlinderslag doet; je gebruikt vrijwel iedere spier in je lichaam, armen én benen. En dat zonder gewichtjes en ingewikkelde oefeningen.

2. Low impact

Misschien heb je al een tijdje niet gesport en wil je rustig aan beginnen, of misschien ben je sowieso niet zo’n sporter. Dan is baantjes trekken een hele goede optie! Zwemmen is een duursport waarbij je matig intensief beweegt en waarbij je je gewrichten grotendeels ontziet (in tegenstelling tot bijvoorbeeld hardlopen of bootcamp).

3. Conditie en kracht in één

Zwemmen telt als een goede cardio work-out (en dus het verbranden van calorieën) maar tegelijkertijd bouw je ook spieren op.  En dat is weer heel goed voor je vetverbranding. Dé ideale combinatie voor als je wat kilo’s kwijt wilt dus.

4. Goed voor je stemming

Bewegen in het water werkt rustgevend, niet in de laatste plaats omdat je je telefoon eens even niet binnen handbereik hebt. Ook kan het helpen bij een stijve nek of gespannen spieren. Een bezoekje aan het zwembad kan je helpen om je hoofd leeg te maken en te ontspannen.

Tip!

Zit jouw kind op zwemmen? Trek dan ook gelijk een paar baantjes als je toch al in het zwembad bent!

 

Met dank aan OneFit. Volg OneFit ook op InstagramFacebook of Twitter voor leuke acties, aanbiedingen en nieuwtjes.

Lees en bekijk ook: