Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Afvallen dankzij biologisch eten

Afvallen dankzij biologisch eten

Afvallen dankzij biologisch eten

Biologisch eten zorgt voor gewichtsverlies. Dit stelt Julia Kang in haar boek ’100% gifvrij’.

Het lijkt de trend van 2012 te worden: biologisch, maar vooral gifvrij eten en afvallen. Volgens auteur Julia Kang kun je afvallen dankzij het vermijden van chemische stoffen in ons voedsel. Er zijn nog geen wetenschappelijke onderzoeken bekend die haar statement bewijzen, maar er lijken steeds meer aanwijzingen in die richting te komen.

Chemische stoffen van invloed op ons gewicht
Julia weet waar ze het over heeft, want zij kampte zelf jarenlang met overgewicht en eetstoornissen. Ze viel naar eigen zeggen kilo’s af toen ze besloot voortaan gifvrij te eten en chemische stoffen te vermijden. We denken dat er maar twee factoren zijn die ons gewicht bepalen: meer eten dan je verbrandt en te weinig lichaamsbeweging. Maar volgens Julia heeft de hoeveelheid eten en lichaamsbeweging eigenlijk maar weinig invloed op onze natuurlijke gewichtsregulering. Onze hormoonhuishouding en hersens blijken de meeste invloed te hebben op ons lichaamsgewicht.

Biologisch eten niet duur
Julia geeft in haar boek praktische tips, waardoor het afvallen vanzelf lijkt te gaan: “Bijna iedereen kan biologisch eten, maar mensen moeten daarvoor bewuste keuzes maken en die kunnen ze alleen maken als ze de volle waarde van biologisch voedsel zien.” Daarnaast probeert ze haar lezers er ook van te overtuigen dat biologisch eten helemaal niet duurder is: “Als je elke dag zelf biologisch eten koopt en kookt, je biologische lunchpakket zelf maakt en meeneemt, is dat niet alleen gezonder en beter voor de lijn. Door de bewustwording laat je steeds meer ongezondere voeding achterwege en valt de uitgave aan biologische voeding per maand uiteindelijk lager uit dan die voor een gemiddeld voedselpatroon.”

Bron: hetkanwel.nl, juliakang.nl