Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 9 veel voorkomende dromen en hun betekenis

9 veel voorkomende dromen en hun betekenis

9 veel voorkomende dromen en hun betekenis

Ik heb zo wa-wa-wa-waanzinnig gedroomd! Wakker worden uit een vreemde droom kan je nog wel de hele dag bezig houden, want waarom droom je bijvoorbeeld dat je droom je bijvoorbeeld dat je tanden uit je mond vallen? Lees hieronder de verklaring van dromen die vaak voorkomen.

1. Achtervolging

Als je droomt dat je achtervolgd wordt, wil dit doorgaans zeggen dat er iemand of iets in je leven is aan wie of wat je onvoldoende aandacht geeft. Je droom kan vertellen waarvan je wegloopt. Als je vroegere muziekleraar je achternazit, kan dit betekenen dat je maar eens wat meer aandacht aan muziek moet geven, bijvoorbeeld.

wegrennen

2. Naakt

Ben je naakt in je droom, dan is het mogelijk dat je je kwetsbaar voelt in een bepaald aspect van je leven. Als je net iemand nieuw leerde kennen, bijvoorbeeld. Naaktheid kan ook een symbool zijn dat je ergens niet genoeg op voorbereid bent, of dat je het gevoel hebt onvoorbereid te zijn.

3. Vallen

Vallen of struikelen in je dromen symboliseert angst en onzekerheid. Als je niet weet waar je zal landen, kan het zijn dat je onzeker bent over je toekomst.

vallen

4. Vliegen

Heb je het geluk dat je droomt dat je kan vliegen, dan duidt dit op een zekere vrijheid. Het wil zeggen dat je weinig druk ervaart in je dagelijks leven. Als je niet probleemloos kan vliegen en soms weer daalt, kan dit betekenen dat iets of iemand je tegenhoudt om van je succes en vrijheid te genieten.

5. Sterven

Droom je dat je sterft, dan wil dit zeggen dat je jezelf in een overgangsfase in je leven bevindt. Je bent volop aan het groeien. Het kan ook betekenen dat je een slechte gewoonte achter je gelaten hebt. Als je droomt dat een dierbare sterft, kan dit betekenen dat je wou dat je bepaalde kwaliteiten had waarover zij beschikken of dat je relatie met die persoon aan het veranderen is.

6. Examen

Droom je dat je een examen moet afleggen, dan wil dit waarschijnlijk zeggen dat je in het echte leven iets gaat moeten doen wat je nooit eerder gedaan hebt. Het kan ook zijn dat je jezelf zal moeten bewijzen.

examen

7. Water

Water staat voor jouw emoties. Is het water schoon en stroomt het mooi, dan zit je goed in je vel. Als het water onrustig is, kan je een bepaalde druk ervaren in je dagelijks leven. Is het water niet schoon, dan voel je je onzeker. Droom je van een overstroming of een waterval, dan ben je emoties aan het opkroppen die je dringend moet ventileren.

8. Tanden

Droom je dat je tanden uitvallen, dan wil dit zeggen dat je je schaamt, angstig of onzeker bent over iets. Het kan ook betekenen dat je je niet veilig voelt.

9. Bedrog

Wanneer je droomt dat je je partner bedriegt of andersom, heeft dit gelukkig weinig te maken met feitelijk bedrog. Zulke dromen hebben te maken met een laag zelfbeeld, onzekerheid, je schuldig voelen en bang zijn verlaten te worden.

 

Lees ook: