Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 9 dingen waarvoor je je niet meer moet verontschuldigen

9 dingen waarvoor je je niet meer moet verontschuldigen

Health
9 dingen waarvoor je je niet meer moet verontschuldigen

We zeggen te vaak sorry. Sorry daarvoor. Vrouwen zeggen het maar liefst 37% meer dan mannen. Voor de meest willekeurige dingen. En het is tijd dat we daar mee ophouden #sorrynotsosorry . Zeker in deze negen gevallen.

Omdat je op vakantie gaat

‘Sorry, dan heb ik vakantie,’ terwijl je met je vingers prutst en naar de grond staart. Schei uit met sorry. Je hebt niet een jaar lang keihard gezwoegd om je daarvoor te verontschuldigen. ‘Sorry’ is ook niet van toepassing als je één dagje verlof wilt nemen of als je veertig graden koorts en een loopneus hebt. Beter: ‘Graag gedaan, dat ik je niet kom besmetten op het werk.’

Omdat je er niet altijd als een supermodel uitziet

via GIPHY

Er zijn verschillende varianten op deze situatie:
Omdat je geen make-up draagt: de oh-sorry-ik-had-geen-tijd-vanmorgen.
Omdat je een jeans en een sweater draagt: de oh-sorry-ik-zie-er-niet uit.
Omdat je haar niet gewassen is: de oh-sorry-mijn-haar-is-vettig.
En ja, er zijn zo van die vrouwen die er élke dag spic en span uitzien. Wij weten ook niet hoe dat komt of hoe ze dat doen. Wij vinden ze ook niet leuk. Sterker nog: we vinden ze een beetje stom. Negeer ze en verontschuldig je niet omdat je een offday hebt. En onthoud: Michele Obama ziet er altijd goed uit op tv, maar thuis loopt ze ook ongeschminkt in haar pyjama rond.

Omdat je iemand eraan herinnert dat hij iets ging doen

‘Sorry, je had gezegd dat je me dat nog ging doormailen.’ Sweetie, jij moet geen sorry zeggen. Die andere persoon moet dat doen. Man, wat zitten vrouwen soms toch raar in elkaar…

Omdat je een mening hebt

De veelvoorkomende ‘sorry, maar daar ben ik het niet mee eens’. Voor een eigen mening mag, neen, moet je je NOOIT verontschuldigen.

via GIPHY

Omdat je niet onmiddellijk op een sms/e-mail/whatsappje reageert

‘Sorry, ik had je berichtje niet gezien.’ Of nog erger: ‘Sorry, ik zat op het toilet.’ Je bent Speedy Gonzales niet en andere mensen moeten meer geduld leren hebben. Neen, dagen wachten met reageren is niet zo aardig, maar tien minuutjes niet naar je mobiel kijken, mag toch wel.

Omdat je emotioneel reageert

Huilen als je kat is gestorven, is toegestaan. En een traantje wegpinken als Rose afscheid moet nemen van Jack die in het ijskoude water ligt, toont dat je menselijk bent.

via GIPHY

Omdat iemand tegen jou aanloopt

De meestvoorkomende en meest onlogische sorry aller tijden: sorry zeggen als iemand tegen JOU aanloopt. What’s wrong with us? Enkel als je iemand fysieke pijn bezorgt, mag je één keer sorry zeggen.

via GIPHY

Omdat je de ober roept

Ook een klassieker: ‘Sorry, zou ik de rekening mogen?’ Je zegt toch ook niet: ‘Sorry meneer de tandarts, zou je eens naar mijn tanden willen kijken?’

Omdat je water of een cola light bestelt

Ja, je wilt een glas spa blauw of een cola light drinken bij jouw vijfgangenmenu. En neen, je wil toch geen slokje van de chateau de blaba. Stop met oordelen.

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee