Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 8 verrassende voordelen van venkel

8 verrassende voordelen van venkel

Health
8 verrassende voordelen van venkel

Lees ook: Recept: Ovenschotel met koolvis en venkelpuree

Een inkoppertje, maar vooruit dan: net als alle andere groente zit venkel boordevol goede voedingsstoffen (zoals vitaminen B1 en B2), bevat het weinig calorieën (12 kcal per 100 g) en is de groente vetvrij.

2. Rijk aan anti-oxidanten

Venkel bevat veel goede eigenschappen en beschermt het lichaam tegen vrije radicalen, gifstoffen en celveroudering.

3. Bevordert de spijsvertering

De bestanddelen in venkel stimuleren de afscheiding van spijsverteringssappen, waardoor de afbraak en absorptie van voedingsstoffen wordt ondersteund.

4. Maakt je slim

Venkel bevat kalium en deze stof stimuleert de elektrische activiteit van de hersenen, welke verzekert dat berichten op een efficiënte en gezonde manier door het lichaam worden verstuurd. Kalium verhoogt ook de zuurstoftoevoer naar de hersenen, waardoor de cellen hun taken optimaal kunnen verrichten.

slim

5. Ruimt infecties op

De groente bevat natuurlijke bestanddelen die antibacteriële eigenschappen hebben. Deze kunnen het lichaam ondersteunen bij het opruimen van infecties, maar ook bij het strijden tegen ziektes die door bacteriën worden veroorzaakt, zoals diarree.

6. Helpt tegen menstruatiepijn

Venkel zou helpen bij de regulatie van hormonen binnen het lichaam, waarbij de ernst van menstruatiesymptomen wordt verminderd. Het proberen waard – en anders gewoon een stukje chocola 😉

7. Helpt tegen verkoudheid

Het is niet alleen anti-bacterieel, venkel helpt ook slijmoplossend en assisteert bij het opruimen van slijm, dat vast kan zitten in de luchtwegen, en biedt zodoende ondersteuning bij de verlichting van symptomen bij personen met luchtwegaandoeningen. Ook handig bij mensen die last hebben van hooikoorts.

niesje

8. Reinigt het lichaam

De groente werkt vochtafdrijvend en versnelt het tempo waarmee gifstoffen via de urine uit het lichaam worden afgevoerd, waardoor reinigen optimaal wordt ondersteund. Goed als je een weekend stevig gedronken hebt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee