Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > De ergste kater ooit? Dit zijn 8 tips die echt werken

De ergste kater ooit? Dit zijn 8 tips die echt werken

De ergste kater ooit? Dit zijn 8 tips die echt werken

We mogen gelukkig alweer een tijdje feesten in clubs en op festivals zoals we voorheen gewend waren, maar dit levert helaas wel de nodige katers op. Gelukkig hebben wij DE tips voor je, wanneer je weer een keertje te diep in het glaasje hebt gekeken, lees mee!

1. Drink perensap

Vorig jaar kwam het Australische Nationaal Wetenschapscentrum met een fantastisch katermiddel. Het is geen pilletje, maar een siroop.  Uit het onderzoek is gekomen dat wanneer je tweehonderd milliliter perensap drinkt vóór je aan een alcoholisch drank begint. In perensap zitten enzymen die alcohol snel afbreekt, daardoor blijft het niet heel lang in je bloed zitten.

2. Met een volle maag feesten

Om je kater te beperken kun je het beste eten vóór je alchohol nuttigt. Alcohol kan minder snel in je bloedstroom belanden als je een volle maag hebt. Wat je hebt gegeten bepaalt hoe de rest van jouw avond verloopt.

3. Lever herstellen

Om de volgende dag je weer goed te voelen, is het verstandig om je lever te herstellen. Dit kun je doen door voeding met kurkuma, kaneel, boerenkool, broccoli, bloemkool, knoflook, bieten, avocado, citroen en groene thee. Ook het kruidensupplement mariadistel is een krachtige kruid.

4. Kies voor lichte dranken

Zeg nee tegen rode wijn, whisky of andere donkere dranken. Het is bewezen dat donkere dranken veel meer katerenzymen bevatten dan lichte dranken. Is de drank goedkoop dan zit er ook vaak slechte enzymen in.

5. Eet een ei

In eieren zit veel het aminozuur cysteïne. Deze stof heeft je lichaam nodig om alcohol te verwijderen uit je lichaam. Het maakt niet uit of het ei gekookt, gepocheerd of gebakken is.

6. Hydrateren

Door alcohol ben je veel vocht uit je lichaam verloren. Het is daarom verstandig dit vocht weer terug in je lichaam te brengen. Heb je geen zin in water dan kun je ook kokoswater, verse gemberthee, pepermuntthee of Aquarius gebruiken. Ook kun je heel goed vochthoudend voedsel eten, zoals watermeloen, komkommer, selderij of tomaten.

7. Lekker in bed liggen

Mocht je de mogelijkheid hebben, blijf dan lekker in je bed liggen. Uit onderzoek is gebleken dat voldoende slaap een positief effect heeft op een kater of hoofdpijn daarvan.

8. Chinese thee

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat Aziaten weinig alcohol nodig hebben voor een vervelende kater. Het alcoholafbraaksysteem is genetische bepaald. Dit systeem is bij 50% van de Japanners, 35% van de Chinezen en 40% van de Vietnamezen en Indonesiërs afwijkend.

Lees ook
Dit is waarom katten zo graag aan jouw meubels krabben (en zo kun je het afleren)

De beste tips voor een kater zijn dus met bijna 100% zekerheid te vinden bij Aziaten en Indonesiërs. Al eeuwenlang drinken ze in China kudza-thee tegen een kater. De thee is op basis van kruidnagel en niet bepaald lekker, maar als het helpt tegen een kater, waarom ook niet?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Flair.be | Beeld: Getty Images