Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 8 slechte eetgewoontes waar je nu mee moet stoppen

8 slechte eetgewoontes waar je nu mee moet stoppen

Health
8 slechte eetgewoontes waar je nu mee moet stoppen

(Giphy)

Gezond eten is superbelangrijk, maar vaak hebben we toch een aantal ongezonde habits waar we beter mee kunnen stoppen. Herken jij je in deze acht slechte eetgewoontes?

1. Je eet vaak dieetvoeding

Soms hebben we gewoon geen zin om te koken en dan grijpen we al snel naar een diepvriesmaaltijd. Als er ergens ‘light’ op de verpakking staat, zal het toch wel geen kwaad kunnen zeker? Think again. Vaak ben je helemaal niet voldaan na een dergelijke maaltijd en de kans is groot dat je binnen de kortste keren weer in de kasten aan het rommelen bent, op zoek naar zoet.


(Giphy)

2. Je luistert niet naar je buikgevoel

Hier zijn onze ouders vaak de schuldigen (sorry mam!). Zeiden ze constant tegen je ‘Eet je bord leeg’? Vraag je steeds af: heb ik nog wel honger? Stop dus wanneer je genoeg gegeten hebt en niet pas wanneer je bord leeg is.

3. Je eet veel vlees

Er is niks mis met vlees eten, maar je doet het beter niet te vaak. Vlees bevat dan wel veel essentiële vitaminen en mineralen, vlees bevat ook meer calorieën en vetten dan andere voedingsmiddelen. Beschouw vlees daarom niet als het hoofdingrediënt. Belangrijker is dat je twee keer zo veel groenten eet.


(Giphy)

4. Je eet rechtstreeks uit de doos

Heel belangrijk is om aandacht te besteden aan de porties die je eet. Als je rechtstreeks uit de verpakking eet, eet je sowieso meer dan wanneer je wat in een kommetje doet. Bovendien ben je meteen ook veel bewuster van wat je eet. Eet daarom al je snacks niet uit de verpakking, maar op een echt bord en bij voorkeur aan de keukentafel.

5. Je eet te snel

Te snel alles naar binnen werken is dé manier om bij te komen. Je moet je hersenen en je maag de tijd geven om alles goed te verwerken. Je hersenen hebben immers pas na twintig minuten door dat je genoeg gegeten hebt. Leg je bestek dus regelmatig even neer en drink voldoende water terwijl je eet.

6. Je bent bang van gezonde vetten

Gezonde vetten zoals in avocado’s en noten en olijfolie zijn een belangrijk onderdeel van elk dieet. Ze geven niet alleen meer smaak aan je gerecht, ze zorgen er ook voor dat je langer voldaan bent. Plantaardige vetten zorgen er bovendien ook voor dat je minder snel honger hebt en ze geven ook een boost aan je metabolisme.

7. Je eet aan je bureau

Guilty! Als je veel lekkernijen op je bureau hebt staan, zal je je al snel gaan overeten. Je eet dan twee keer zo veel als iemand die niet snoept aan zijn bureau, waardoor je aan het einde van de dag veel meer calorieën binnen hebt.

8. Je hebt junkfood binnen handbereik

We love sugar! Helaas voor ons is suiker heel verslavend en het is dus een van de slechtste gewoontes die je kan hebben. Uit onderzoek blijkt dat wanneer je een kommetje met snoepjes op je bureau hebt staan, je 71% meer eet dan normaal. Zet al je zoetigheden dus gewoon in de kast, bij voorkeur helemaal vanachter. Out of sight, out of mind?


(Giphy)

Shoppen is altijd een goed idee