Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 5 simpele trucs waarmee jij gegarandeerd een goede eerste indruk maakt

5 simpele trucs waarmee jij gegarandeerd een goede eerste indruk maakt

5 simpele trucs waarmee jij gegarandeerd een goede eerste indruk maakt

Hoeveel procent van onze communicatie precies non-verbaal is, is niet bewezen, maar we weten wel dat het een heel groot deel is. Dit is ook van belang bij een eerste indruk en met deze vijf tips, weet jij zeker dat dat wel goed zit. 

Lees ook: Niet doen: 10 x zo zorg je voor een slechte eerste indruk

 1. Spiegel de persoon waarmee je praat
  Wanneer je de ander spiegelt, en je dit correct doet, geeft dit de ander onbewust een gerust en goed gevoel. Het laat zien dat je de ander bewondert en het met hem of haar eens bent. Wees, vanzelfsprekend, wel subtiel.
 2. Werk aan je houding
  Een slappe, onzekere houding laat niet zien dat jij vastberaden bent een gaat voor wat je wilt. Loop met een rechte rug, zet goede stappen en zorg ook dat je schouders niet hangen.
 3. Houd oogcontact
  Een blik zegt meer dan duizend woorden en dat gaat hier ook op. Wie vaak wegkijkt of zich niet kan focussen maakt een onrustige en angstige indruk. Nu moetje natuurlijk ook niet op een creepy manier naar je gesprekspartner staren, maar schuw oogcontact niet.
 4. Laat je handen in het zicht
  Om te voorkomen dat je aan dingetjes gaat plukken of uit nervositeit je handen in je zak steekt, moet je ze in het zicht houden. Uit onderzoek uit de VS bleek ook dat wie zijn handen in het zicht houdt vaak een meer betrouwbare indruk maakt.
 5. Houd je rustig
  Wie van nature onrustig of nerveus is, straalt dit vaak ook uit. Om een rustige indruk te maken kun je proberen ‘langzaam’ te zijn en op je ademhaling te letten.