Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 8 redenen om die inlineskates weer boven te halen

8 redenen om die inlineskates weer boven te halen

8 redenen om die inlineskates weer boven te halen

Inlineskaten is weer helemaal terug van weggeweest. In de lente en de zomer is het dé ideale sport. Want wie wilt er nu in die warme fitness gaan sporten? Ieuw! Dus haal die inlineskates maar weer boven en skaten maar. Nog niet overtuigd? Lees dan alvast deze 8 redenen om wel naar buiten te rollen. 

1. Het geeft je een strak lichaam

Goed nieuws voor mensen die het verschrikkelijk vinden om te gaan lopen. Want bij een goede skatetraining verbrand je bijna evenveel calorieën als bij een looptraining: ongeveer 285 calorieën per 30 minuten. En als je gaat skaten ga je de spieren in je billen en bovenbenen trainen. Hallo stevige billen! 

2. Het ziet er zo cool uit

Chicks on wheels zijn stoer! Vroeger vond je het gênant om een helm op te zetten en die knielappen waren zóó kinderachtig. Maar dat is volkomen verleden tijd.

3. Perfect excuus voor een dag naar zee

Nergens ligt de weg er zo goed bij als aan de zee. De dijk is de ideale plek om te skaten. Geen hobbels of diepe putten te bespeuren.

4. Goedkoop

Oké, je moet wel eerst investeren in de inlineskates en bescherming. Maar wie heeft deze vroeger niet voor zijn verjaardag of communie gekregen? Dan is het gewoon een kwestie van het stof er af te doen. Daarna ga je de weg op en het kost je niets meer.

5. Klaasje van K3 doet het ook

Jaja, je leest het goed. Klaasje van K3 houdt ervan om over de weg te rollen. De #wiegaatermee nemen wij graag letterlijk.

Wat ik het liefste doe als ik in NL ben 😇 #skatenaanzee #15km #wiegaatermee ☀️

Een video die is geplaatst door Klaasje (@klaasje_meijer) op

6. Natuur

De sport is perfect om nieuwe plekjes te leren kennen. Je skate naar mooie omgevingen waar je jezelf volledig kan ontspannen.

7. Goede conditie

Skaten is niet alleen voor jongeren die met hun stunts willen pronken. Je kan er ook perfect mee aan je conditie werken. Je bent continu in beweging en het is goed voor je hart en longen.

8. Skaten in de nacht

In andere landen is dit enorm populair. Dus de hype mag dringend naar Nederland komen. Skaten langs gebouwen in de schemering, ideaal voor een zwoele zomeravond. Vanavond bijvoorbeeld?

Lees ook:

Copyright: Karen De Decker