Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 8 gewoontes van gelukkige koppels

8 gewoontes van gelukkige koppels

8 gewoontes van gelukkige koppels

(Copyright: Thinkstock)

Dromen, trillen, vlinders in de buik… Soms raken we gedesillusioneerd, maar gelukkig houden veel koppels het met elkaar uit. Hoe doen ze dat?

1. Ze houden vol
Ze zijn een team. Als hij zich onzeker voelt, herinnert zij hem aan zijn krachten en succes om hem aan te moedigen. En andersom.

2. Ze zijn tolerant
Als hij de hele nacht snurkt, neemt zij dat erbij. Als zij lacht als een zeehond, laat hij haar. Ze besteden geen tijd aan verwijten.

3. Ze zijn tactisch
Verliefde koppels zijn niet altijd wat onze zuiderburen hittekonijnen noemen, maar ze zijn wel vrijgevig met tedere gebaren. Een knuffel in de ochtend, een verrassingskus in de keuken, hand in hand over straat lopen of een van deze negen kleine romantische gebaren bijvoorbeeld.

4. Ze laten hun liefde zien
Met smsjes en door zachte woordjes in elkaars oor te fluisteren. Maar vooral met vriendelijke gebaren. Als zij een koffie bestelt, krijgt hij het koekje.

5. Ze stellen de magische vraag: ‘Hoe gaat het met je?’
Deze vraag, ook al volgt er niet per se een stroom aan informatie, geeft veel voldoening. Een klein gebaar dat makkelijk te geven is, of je nu samenwoont of 1000 kilometer van elkaar vandaan bent.

6. Ze durven te zeggen wat ze nodig hebben
We kunnen elkaars gedachten niet lezen. Als zij zin heeft in een massage, vraagt ze hem dat gewoon. Bye bye frustraties!

7. Ze proberen hun wederzijdse verlangens te bevredigen
Als hij voorstelt om die little black dress te dragen die hij haar heeft gegeven, doet zij dat. Je moet rekening houden met de verlangens van je geliefde. Alleen als ze redelijk zijn natuurlijk…

8. Ze behouden hun romantische momenten
Een etentje, een dag aan het strand, een boswandeling, samen in bad, vakanties… Al deze kleine momenten schrijven jullie liefdesverhaal!