Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Deze 8 etenswaren helpen een verkoudheid te voorkomen!

Deze 8 etenswaren helpen een verkoudheid te voorkomen!

Deze 8 etenswaren helpen een verkoudheid te voorkomen!

Het wordt buiten steeds frisser en de loopneuzen zijn al in aantocht. Naast een stevige winterjas, een sjaal en handschoenen dragen, zijn er ook andere manieren om jezelf te behoeden van een verkoudheid. Ook je voedselkeuze zou kunnen helpen om de bacteriën op een afstand te houden. Wij zetten de belangrijkste 8 etenswaren die een verkoudheid kunnen helpen voorkomen voor jullie op een rijtje.

Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes bevatten het ingrediënt tryptofaan, een aminozuur dat ervoor zorgt dat je ’s nachts goed slaapt. En we weten allemaal dat een slechte nachtrust ons zwakker maakt en we dus sneller besmet kunnen geraken.

Yoghurt

Als je ziek wordt, zijn het de slechte bacteriën die in je systeem zitten. Gelukkig zijn er ook aardige bacteriën die wel gezond zijn voor je lichaam en deze vind je bijvoorbeeld in yoghurt. Probeer dus zo veel mogelijk aardige bacteriën binnen te krijgen zodat de slechte variant geen kans maakt.

Kiwi

Kiwi’s zijn niet alleen heel lekker, ze zijn ook nog eens super goed voor je gezondheid. Ze zitten namelijk vol met vitamine C waardoor je natuurlijke eiwitten verhogen. Hierdoor zijn je cellen dus beter beschermd tegen ziektevirussen.

Ananas

Of het nu een verse ananas is of een uit blik, ananas helpt je uit die nare najaarsdip. De tropische plant is een natuurlijke blijmaker die je immuunsysteem een flinke boost geeft.

Makreel

Als je denkt dat het niet uitmaakt welke vis je eet, zit je grondig fout. De makreel zit vol met omega-3 vetten die ervoor zorgen dat je witte bloedcellen sterk genoeg zijn om de bacteriën te vernietigen. De vis versterkt ook nog eens je huid, die belangrijk is in de strijd tegen ziek worden.

Knoflook

Met Halloween om de hoek, zul je zeker wel knoflook in huis hebben. En niet alleen wij vinden dat het goedje stinkt, ook de ziektekiemen komen er liefst niet te dicht bij in te buurt. De knoflook zou ook je cellen die tegen bacteriën vechten stimuleren en dus de kans dat je ziek wordt verkleinen.

Eieren

Wie elke ochtend een eitje bij het ontbijt eet, is al goed op weg om zijn immuunsysteem te verbeteren. Eieren bevatten namelijk 3 belangrijke stoffen die je helpen in de strijd tegen ziek worden, namelijk zink, proteïne en vitamine D.

Paranoten

Dat noten goed zijn voor je gezondheid is algemeen geweten, maar vooral de paranoten zouden echte ziekte-killers zijn. Ze zitten namelijk bomvol selenium wat zorgt voor een verbetering van je witte bloedcellen. En aangezien het die cellen zijn die vechten tegen de bacteriën, kun je dus best nog enkele nootjes meer eten.

Lees ook: