Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 8 dingen die niet-vroege vogels pijnlijk goed herkennen

8 dingen die niet-vroege vogels pijnlijk goed herkennen

Health
8 dingen die niet-vroege vogels pijnlijk goed herkennen

(Giphy)

Blijf jij ’s ochtends liever in je bed knorren dan dat je een frisse douche neemt? Je bent niet alleen. Ook wij komen in de ochtend meer dan eens niet met volle goesting ons stinkende nest uit en herkennen onszelf perfect in volgende zaken.

1. Je ligt tot tien minuten nadat je gewekt werd nog de noodzaak van je ochtendplanning te relativeren
Zou het echt zó nodig zijn om vandaag zelf een salade in elkaar te flansen? Je kunt je lunch ook kopen in de broodjeszaak aan de overkant van de straat. En je haar wassen? Misschien toch maar voor de derde dag op rij droogshampoo gebruiken. Geen hond die het merkt.

2. Dé ochtendhel: menselijke interactie
Je hebt absoluut geen tijd om je lief of andere gezinsleden ’s ochtends te begroeten. Als ze je lastige vragen beginnen te stellen over waar de melk staat en of je niet te laat komt, mogen ze op gesnauw rekenen.

3. ’s Avonds douchen
Zo kun je tóch nog een kwartiertje langer dutten. Ideaal!


(Giphy)
4. Je durft je lievelingslied niet meer als wekker in te stellen
Zo heb je namelijk al meerdere van je lievelingssongs verwoest. Hoeveel je ook van muziek geniet, als je er té vroeg in de ochtend mee geconfronteerd wordt, kan je lievelingsdeuntje het wel schudden.

5. Dromen dat je al opstond en je aankleedde
Als je (weer eens) te lui bent om na het eerste alarm je bed uit te stappen, gebeurt het weleens dat je weer indut. En alsof dat niet erg genoeg is, droom je dan ook nog eens dat je je – zoals het een voorbeeldige volwassene betaamt – aankleedt, ontbijt en de deur uit loopt. Niet dus.

6. Meerdere alarmen
Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Voor de veiligheid stel je dus voor het slapen gaan meer dan één alarm in. Just in case.

7. Wekker niet op armlengte
Helaas ken je jezelf ondertussen al iets beter dan dat en weet je dat zélfs meerdere alarmen je niet uit je bed gestampt krijgen. Daarom zou je je wekker op een plek moeten zetten waar je hem niet meteen uit kunt meppen. Je bureau, bijvoorbeeld.

8. 10 minuten langer blijven liggen om dan je bus te missen? So worth it
Uiteindelijk moet je aan jezelf toegeven dat je zelden tot nooit van je gemakzuchtige fouten leert. Je bent dan ook bereid om enkele opofferingen te doen. Al was het maar voor tien minuutjes extra quality time met je bed.


(Giphy)

Lees ook

Shoppen is altijd een goed idee