Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 8 dingen die je moet weten over sex tijdens je zwangerschap

8 dingen die je moet weten over sex tijdens je zwangerschap

8 dingen die je moet weten over sex tijdens je zwangerschap

Iedere vrouw beleeft het anders: sex tijdens de zwangerschap. Maar één ding is zeker: je sexleven staat even op zijn kop tijdens de negen maanden dat er een klein mensje groeit in je buik. Zo kun je tijdelijk minder of juist méér zin in sex hebben door de hormonale veranderingen in je lichaam. Om maar iets te noemen.

Een van vele mythes over een flinke vrijpartij tijdens je zwangerschap, is dat het niet gezond zou zijn of schadelijk voor de baby. Maar, zoals met veel mythes, blijkt het tegendeel waar. Daarom heeft KidsToday acht veelgestelde vragen over sex tijdens je zwangerschap op een rij gezet en verlossen wij jou met de enige echte antwoorden! You can thank us later.

1. Is sex tijdens je zwangerschap ongezond?

Sex tijdens je zwangerschap kan he-le-maal geen kwaad. Sterker nog: een beetje activiteit tussen de lakens is zelfs gezond voor je baby. De affectie tussen jou en je partner heeft namelijk een positieve uitwerking op je baby, door de endorfine die je aanmaakt tijdens een vrijpartij. De baby is letterlijk onderdeel van je lichaam, dus zal hier ook van profiteren. Verder bereid je met een portie sex ook nog eens je lichaam voor op de geboorte van je kindje. Door de sex blijven je bekken namelijk soepel en sterk, wat op zijn zachtst gezegd goed van pas komt tijdens de bevalling.

2. Is de sex schadelijk voor mijn baby?

Tot de achtste maand van je zwangerschap kun je zonder zorgen sex hebben. Penetratie kan je baby niet beschadigen en eveneens geen miskraam opwekken. Je baby wordt namelijk prima beschermt door de vliezen en het vruchtwater in je baarmoeder. Oh, moeder natuur! Pas wanneer je hoogzwanger bent (in de achtste of negende maand van je zwangerschap) is de kans groter dat je vliezen kunnen breken. Mocht je dus graag sex willen in de laatste twee maanden, is het goed om dit even te bespreken met je verloskundige of (huis)arts.

3. Verstoort sex de rust van mijn baby?

Hoewel veel vrouwen denken dat sex de rust en veiligheid van de baby verstoort of een miskraam kan veroorzaken, is het tegendeel waar. Het is namelijk onmogelijk dat de penis de baby in de baarmoeder raakt raakt. Bovendien zit de foetus goed ingepakt in vliezen en vruchtwater en is compleet afgesloten van de buitenwereld door een slijmprop. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je met een goede vrijpartij de boel verstoort daar binnen.

4. Is een orgasme schadelijk voor mijn baby?

Hoewel de baarmoeder samentrekt door je orgasme, heeft je baby hier zeker geen last van. Je baarmoeder is een namelijk een spier. Deze trekt zich niet alleen tijdens de sex en zwangerschap maar op veel meer momenten samen. Niets om je zorgen over te maken dus! Het samentrekken van de baarmoeder zal eerder als prettig worden ervaren door je baby. Van de samentrekkingen van je baarmoeder merk je meestal niets. In de tweede helft van je zwangerschap kan het zijn dat je ze soms wel voelt. Dit kan voelen alsof je last hebt van lichte weeën. Ook kan je buik, later in de zwangerschap, hard en onprettig aanvoelen na de seks. Maar geen zorgen: dit gaat vanzelf weer over.

Op KidsToday.nl lees je nog meer dingen die je moet weten over sex tijdens je zwangerschap. Klik hier!