Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 8 dingen waar je als twintiger tijd voor moet maken

8 dingen waar je als twintiger tijd voor moet maken

8 dingen waar je als twintiger tijd voor moet maken

‘Je moet tijd steken in de dingen die belangrijk zijn.’ Dat horen twintigers wel eens vaker. Maar hoe weten ze nu wat wel belangrijk is en wat niet? Wij vonden een lijstje om hen te helpen. Dus twintigers: luister goed en maak tijd voor deze 8 dingen. Op je dertigste ben je namelijk met heel andere dingen bezig..

 

Lezen Lezen Lezen

Als echte twintiger zit je natuurlijk volledig vastgelijmd aan je smartphone, maar neem ook eens de tijd voor een (e-)boek. Door te lezen ga je namelijk meer van de wereld, jezelf en de mensen rond jou begrijpen. En dat hoeft dan echt geen zware literatuur te zijn. Je leert zowel uit fictie als uit non-fictie verhalen.

 

Zorg goed voor je lichaam

Je goed insmeren met zonnecrème of ’s avonds tijd maken om je te gezicht goed te wassen zullen niet boven aan het ik-zorg-goed-voor-mijn-lichaamlijstje staan. En toch zou dat moeten. Als je jezelf nu alvast goed verzorgd, zal je er op latere leeftijd alleen maar van profiteren. Ja, je wil mooi bruin worden, maar vergeet je niet in te smeren anders zie je er op je 40e uit als een oude, leren tas.

 

Gebruik je tijd en geld om bij te leren

Onderwijs is een bron van onschatbare waarde, waar je waarschijnlijk nooit spijt van gaat krijgen. Door verschillende dingen uit te proberen ga je pas echt ontdekken waar jouw passie ligt. En zo kan je bouwen aan je ideale carrière.

Leer nieuwe skills

Op deze manier ga je pas echt ontdekken waar jouw passie ligt en je voelt je er ook slimmer door. Een echte win-winsituatie!

 

Goede gewoontes onderhouden

Het is moeilijk om goede gewoontes te creëren. Maar eens je de gewoonte beheerst, zal je de positieve invloed ervan zien. Dan zal je het vasthouden voor de rest van je leven.

 

Bouw betekenisvolle relaties op

Vriendinnen zijn er voor het leven. Dus spreek vaak met hen af zodat ze echt belangrijk voor je worden én blijven.

 

Eet gezond

Oké, het kost iets meer tijd en moeite, maar steek tijd in je maaltijden. Leer gezonde producten kennen en blijf lekkere recepten zoeken. Je hoeft overigens niet volledig door te slaan, verwen jezelf af en toe gerust met iets lekkers tijdens een Netflix-avondje – het leven moet namelijk wel leuk blijven.

 

Ontdek de wereld

Pak je koffers en vertrek op reis. Je zit nu nog vol enthousiasme om heel de wereld rond te trekken. En vergeet vooral niet om ervan te genieten!

 

 

Lees ook:

 

Bron: Business Insider

Copyright: Karen Dedecker