Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 7x wat je moet weten als je je haar weg laat laseren

7x wat je moet weten als je je haar weg laat laseren

7x wat je moet weten als je je haar weg laat laseren

Nooit meer haar op je benen, oksels of bikinilijn. Klinkt ideaal, toch? Een paar keer laseren zou al wonderen doen. Maar let op: voordat je aan een behandeling begint is het handig om de volgende dingen te weten.

 1. Stop met harsen of waxen
  Wil je je lichaam kort voor je laserbehandeling ontharen? Kies dan niet voor harsen, waxen of een andere methode waarbij je haarzakje er volledig uitgetrokken wordt. Die haarzakjes zijn namelijk van belang bij de behandeling. Scheren voorafgaand aan een laserbehandeling is daarentegen geen probleem. Sterker nog: korte haartjes zijn gewenst.
 2. Laseren is niet voor iedereen even effectief
  Het is mogelijk dat een laserbehandeling bij jou minder effectief is dan bij je vriendin. Dat kan komen doordat het apparaat donker pigment beter oppikt. Vooral als je een lichte huid hebt met donker haar, zal de laser z’n werk goed doen. Blonde, rode of grijze haren zijn helaas niet ideaal.
 3. Stop met zonnen
  Leuk is anders, maar het best kun je voorafgaand aan de behandeling een tijdje uit de zon blijven. Idealiter zelfs een maand. Een gebruinde huid bevat namelijk meer pigment, waardoor het verschil met de haren kleiner is en de haar minder goed ‘gezien’ wordt door de laser.
 4. Het is niet voor altijd
  In tegenstelling tot wat sommigen denken, hoeven je haartjes na het laseren niet voor altijd weg te blijven. Het is zelfs niet meer dan normaal dat er op een gegeven moment wat haargroei terugkomt. Wel zijn deze haartjes vaak fijner, dunner en lichter.
 5. Eén behandeling is niet genoeg
  Helaas zal je meerdere behandelingen moeten ondergaan voordat je haartjes écht weg zijn en blijven. Gemiddeld zijn er drie tot tien sessies nodig, afhankelijk van je haar- en huidskleur.
 6. Irritatie is mogelijk
  Last van een geïrriteerde huid na de behandeling? Don’t worry, dat is normaal (enig idee wat je huid tijdens zo’n behandeling moet doorstaan?). De roodheid en irritatie kunnen een paar dagen duren. Ook de huid rondom de haarzakjes kan wat opgezwollen zijn.
 7. Het is niet goedkoop
  Voor een reeks behandelingen zal je diep in de buidel moeten tasten, want goedkoop is laseren niet. De prijs hangt af van de zone die je onder handen wil nemen. Een eenmalige behandeling voor je bovenlip kan al zo’n honderd euro kosten. Voor andere lichaamsdelen ben je al gauw een paar honderd kwijt.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron PureWow | Beeld iStock