Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Deze 7 producten zou jij elke week moeten eten

Deze 7 producten zou jij elke week moeten eten

Deze 7 producten zou jij elke week moeten eten

Ga jij goede voornemens voor aankomend jaar maken? Dan is het belangrijk om ze zo realistisch en specifiek mogelijk te maken. Met onderstaand lijstje helpen wij je alvast een stukje op weg.

Onderzoek heeft aangetoond dat als je iets wil veranderen in je levensstijl, dat het belangrijk is om je dat zo concreet mogelijk voor te stellen. Dus niet: ik wil meer sporten, maar vanaf nu ga ik elke dinsdagavond een half uurtje joggen. Door een realistisch doel te stellen, geef je jezelf minder ruimte voor smoesjes of nalatigheid.

Wil jij dit jaar gezonder eten? Bekijk onderstaand lijstje dan goed en probeer de vermelde voedingsmiddelen ten minste één keer in de week op je menu te zetten. Kleine moeite voor een goed gevoel, toch?

 

Gezonde vetten

Smoked Salmon & Avocado Open-Faced Egg Sandwich:

Avocado, zalm, makreel, haring.. Gezonde vetten zijn hartstikke lekker en supermakkelijk te intergreren in je eetpatroon. Wat dacht je van een roereitje met zalm, een makreelsalade of gewoon een goeie bruine boterham met avocado, tomaat en een beetje olijfolie?

Water met citroen en honing

5 Amazing Benefits Of Drinking Lemon Water:

Menig model zweert al jaren bij dit drankje. De voordelen van het nuttigen van zo’n citroenig glaasje water bij het ontwaken zouden eindeloos zijn. Beter voor je huid, humeur, energielevel, darmen en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Probiotica

Yogurt & Greek Yogurt Maker Automatic | Mountain Feed & Farm Supply:

Ook wel goede bacteriën of melkzuurbacterien genoemd. Goed voor de gezondheid en -jawel – je darmflora. Je vindt het onder andere in yoghurt, zuurkool, salami, miso en kimchi. Ontbijt bijvoorbeeld vanaf nu standaard elke woensdag met een bakje yoghurt of kwark. Lekker, gezond en bovendien een fijne afwisseling van de gebruikelijke havermout of boterham.

Groene groentes

vegan green pesto vegetable soup with farm-fresh zucchini, fresh herbs, and pasta.:

Broccoli, spinazie, boerenkool, andijvie, tuinbonen – probeer ten minste één keer in de week een maaltijd te bereiden waarin groene groentes de hoofdrol spelen. Geen inspiratie? Een smoothie kan ook 🙂

Chocola

Dark Chocolate Almond Bars:

Antioxidanten zijn heeeeul belangrijk en die zitten nu eenmaal veel in pure chocola. Daar ontkom je dit jaar dus echt niet aan.

Goeie koolhydraten

Bruin brood, volkorenpasta, fruit, havermout – allemaal vol met vezels dus reuzegoed voor de gezondheid. Zullen we overigens ook collectief afspreken dat brood niet langer de duivel is? Wordt het toch nog een gezellig jaar.

Iets écht lekkers

Vlaamse klassieker in bladerdeeg - Libelle Lekker! Wij hebben 'm iets aangepast voor 10 stuks, met rundergehakt, zonder ei, met als extra Curry madras uit een blikje van "Jonnie Boer":

Onderzoek wijst uit dat als je jezelf af en toe trakteert op iets waar je echt heel veel zin in hebt, je minder behoefte hebt om allerlei dingen in je mond te stoppen als je niet eens honger hebt. Droom je al 3 dagen van een oliebol? Een HEMA-rookworst? Een broodje kroket? Doe maar gewoon. Dat handje rozijnen, ongezouten noten en fijngesneden partjes appel is nu eenmaal niet altijd zaligmakend.

Lees ook:

Bron: PureWow, Gezondheidsnet, Wiki

Afbeeldingen via Pinterest