Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dit mag je vooral niet doen na het drinken van een glas wijn

Dit mag je vooral niet doen na het drinken van een glas wijn

Dit mag je vooral niet doen na het drinken van een glas wijn

Wijn -rood én wit- is niet zo goed voor je tanden. Het zorgt namelijk voor een lelijke verkleuring van je gebit en het tast je tandglazuur aan. Even tandenpoetsen na een glaasje dan? Don’t. Poetsen maakt het schadelijk effect alleen maar erger.

Tandenpoetsen na een glaasje wijn is een echte no go. Het kan namelijk je tandglazuur erg aantasten. Zowel rode als witte wijn hebben een hoge zuurtegraad (witte wijn heeft de hoogste). Je tanden, en specifieker je tandglazuur, hebben even tijd nodig om te herstellen van al dat zuur. Daarom is het raadzaam om minimum een uur te wachten vooraleer je je tanden poetst na een glas wijn.

Een studie over de relatie tussen wijn en tandglazuurschade gepubliceerd in de ‘Nutrition Research journal’ geeft ook een wetenschappelijk uitleg: ‘Witte wijn is nog erosiever dan rode wijn. Regelmatig witte wijn drinken kan zelfs leiden tot ernstige tanderosie.’

Na het drinken van rode wijn kunnen je lippen en je mond paars uitslaan. Een logische reflex is tandenpoetsen, maar dat doe je dus beter niet. Na een lekker glaasje pinot noir of chardonnay op het terras wacht je vanaf nu minimum een uur om je tanden te poetsen.

Bron: Flair België, Isa Naeyaert

Lees ook: