Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Vrouwen hebben geen snor. Toch?

Vrouwen hebben geen snor. Toch?

Vrouwen hebben geen snor. Toch?

Gekke haartjes op random plekken: die ene gekke haar op je kin die altijd zomaar uit het niets opduikt; de happy trail op je buik of dat verdwaalde haartje op je tepel. Ben je een freak? Nee hoor. Geen zorgen, het is heel normaal!

Haartjes op je kin

BAM! Opeens zit er een haar op je kin! Hoe kan dat nou toch? Waar komen die haartjes vandaan? Waarom heb jij ze wel en je beste vriendin niet? Het heeft te maken met je genen én je hormonen. We hebben allemaal wat mannelijke hormonen en hoe gevoelig onze haarzakjes voor die hormonen zijn is genetisch bepaald. Heb jij dus iets meer genetische aanleg dan is er een grote kans dat er af en toe wat haartjes op je kin verschijnen.

Vroeger nooit last gehad van haartjes op je kin en nu opeens wel? Als vrouwen ouder worden krijgen we te maken met hormoonschommelingen en die kunnen er ook voor zorgen dat je op latere leeftijd opeens nog haartjes krijgt op gekke plekken.

Haartjes rondom je tepel

Haargroei rondom de tepels komt bij vrouwen heel regelmatig voor. Niks om je voor te schamen dus. De haartjes ontstaan vanuit de vetkliertjes rond de tepelhof en maken in feite deel uit van de reguliere haarverdeling over je gehele lichaam. Van een enkel verdwaald haartje hoef je dus niet wakker te liggen.

Wil je ze weghebben? Gebruik dan een pincet. Scheren is geen goed idee!

Je happy trail

Buikhaar, ook wel liefkozend de happy trail of happy line genoemd: het spoor leidt immers naar dat heel leuke plekje daar beneden. Hoe leuk de benaming ook is, gewenst is het meestal niet. Veel vrouwen hebben er echter last van. Sommige vrouwen hebben het geluk dat hun haartjes licht en onopvallend zijn, terwijl het bij andere vrouwen een opvallend spoor van donkere haartjes is.

Hoe kom je er van af? Scheren kan, maar dan heb je kans op stoppels. Epileren of harsen is een beter idee, want dan blijven ze meteen langer weg. Je kunt ook overwegen om je happy trail te blonderen. Er bestaat speciaal blondeer/bleekmiddel voor lichaamshaar, wel even testen of je er niet allergisch voor bent.

Haar op je teen

Het is mooi weer en je wil die leuke slippertjes aan en opeens zie je daar een haar op je teen! Hij is er weer! Ook dit komt vaker voor dan je denkt. Gewoon een overblijfsel van de totale beharing van onze voorouders. Gewoon snel weghalen en niet meer aan denken!

Haar op je bovenlip

Om te beginnen: alle vrouwen hebben gezichtsbeharing. Het is alleen niet bij allemaal even opvallend. Heb jij pech en heb je dikke opvallende haartjes op je bovenlip? Ook dit heeft weer met je genen te maken. Niks aan te doen dus en helemaal niet abnormaal. Vooral vrouwen met dik, donker haar en een getinte huid hebben meer last van kleine donkere haartjes boven hun lip. Harsen of epileren zijn de meest doeltreffende manier om je van deze vervelende haartjes te ontdoen. Ontharingscrème kan ook, maar pas op dat het niet in je mond terecht komt.

Lees ook: 

Daarom weeg je meer als je ongesteld bent

Dit wist je vast nog niet over je hormonen

In 5 stappen je benen zomerklaar