Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 6 x signalen dat je te weinig water drinkt

6 x signalen dat je te weinig water drinkt

6 x signalen dat je te weinig water drinkt

Of het nu 35 graden is of pijpenstelen regent, genoeg water drinken is van levensbelang. Herken je deze zes signalen? Dan is het tijd om je gemiddelde glaasjes water wat omhoog te krikken.

Volgens een nieuwe Amerikaanse studie zouden vrouwen dagelijks 2,7 liter water moeten drinken en mannen 3,7. Dat lijkt misschien veel, maar een groot deel van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vocht haal je ook uit eten. Dus nee, je hoeft geen fles water van 3 liter mee te zeulen naar je werk.

Er zijn een paar signalen waaruit je kan afleiden dat je niet genoeg water drinkt en mocht je ze nog niet herkend hebben, dan zetten we ze even voor jou op een rijtje.

Je bent moe.
Lusteloosheid kan een teken zijn dat je lichaam zichzelf ‘vertraagt’ om kostbare waterreserves te besparen. Als je acht uur slaapt maar nog steeds heel de dag door moet geeuwen, is de kans groot dat je een extra glas of twee per dag kan gebruiken.

morning animated GIF

Gebrek aan concentratie.
Een gebrek aan concentratie is een andere belangrijke indicator dat je uitgedroogd bent. Is het nog maar 11 u ’s ochtends en kijk je wazig uit je ogen? Moet je dezelfde paragraaf vier keer lezen vooraleer je ‘m helemaal snapt? Loop dan nu richting de kraan om je fles bij te vullen, je zal het verschil snel merken.

Honger.
Een bepaald percentage van onze dagelijkse vochtopname komt van voeding. Als je merkt dat je honger hebt, vraag je dan af wanneer je voor het laatst gedronken hebt. Misschien heeft je lichaam gewoon nood aan vocht? Met een glas water op je bureau is de kans trouwens kleiner dat je onnodig gaat snacken.

food animated GIF

Droge lippen.
Deze ligt misschien voor de hand, maar weinig mensen beseffen wat voor effect uitdroging heeft op je huid en je lichaam. Als je constant je lippenbalsem moet bovenhalen, probeer dan het probleem aan te pakken bij de bron in plaats van de symptomen te bestrijden.

Slechte spijsvertering.
Spijsverteringsproblemen zijn vaak gekoppeld aan een gebrek aan vezels of bladgroenten, maar water speelt hier ook een grote rol. Een hele dag door van je waterfles nippen, is van vitaal belang voor gezonde darmen.

Rimpels.
Vroegtijdige veroudering is een teken dat je niet genoeg drinkt. Naarmate we ouder worden, houdt ons lichaam minder water vast, wat betekent dat je de natuur een handje moet helpen door meer water te drinken.

Je weet dus wat je te doen staat!

 

 

Lees ook:

 

Copyright: Laura Vansweevelt