Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 6 tips om te voorkomen dat je uit verveling gaat eten

6 tips om te voorkomen dat je uit verveling gaat eten

6 tips om te voorkomen dat je uit verveling gaat eten

Iedereen heeft af en toe een klein hongertje, maar heb jij ook wel eens dat je aan het eten bent omdat je gewoon niks anders te doen hebt? Gedachteloos snaai je van alles naar binnen, zonder je trek hebt of het eten zelfs maar lekker vindt.

Het is een veel voorkomend fenomeen: eten uit verveling. Het hoeft niet eens te zo te zijn dat je echt niks te doen hebt, het kan ook zijn dat je juist een heel drukke planning hebt en even een paar minuten tussendoor tijd hebt en acuut begint te snaaien.

Gelukkig kan je dit ‘vervelings-eten’ voorkomen met onderstaande tips. Zo eet jij alleen nog wanneer je trek hebt – of als je zin hebt in iets lekkers natuurlijk, want het moet wel leuk blijven.

1 Nagels lakken

Als je niks te doen hebt, is je nagels lakken het perfecte alternatief voor gedachteloos snaaien. Niet alleen geef je zo je handen iets te doen, je kunt ook stukken lastiger iets in je mond steken.

painting

2 Water drinken – warm of koud

Een kan water koken voor een goeie mok thee geeft je een bezigheid en extra hydrateren kan nooit kwaad.

3 Tanden poetsen

Door het frisse gevoel dat je in je mond krijgt, zal je minder behoefte hebben aan een snackje.

4 Online shoppen

Via het web inspiratie opdoen – of het nu op winkelssites of op social media is – is een fijn alternatief voor vervelings-eten, maar alleen als je een gedisciplineerde shopper bent! Het heeft geen zin om de ene craving in te ruilen voor de ander namelijk. Bovendien wordt het anders wel een heel dure middag.

movies shopping

5 Toch een kleine snack nemen

Hoe hysterischer je over eten doet, hoe groter de kans is dat je volledig doorslaat en inderdaad de hele rol koekjes achter elkaar opeet. Als je aan niks anders kan denken dan paprikachips, neem er dan gewoon een paar. Overdrijf het niet, een klein bakje is meer dan genoeg. Of probeer een van deze gezonde snacks.

6 Stretchen

Even je lichaam bewegen, uitrekken of losschudden helpt goed tegen het lamlendige vervelingsgevoel en frist je brein een beetje op. Je kunt een yogahouding doen, maar als jouw werkplek niet direct een zonnegroet-vriendelijke-zone is, kan je ook gewoon even naar het toilet wandelen. Beter nog: het toilet op een andere verdieping. De beweging zal je goed doen.

 

 

Dit is misschien ook iets voor jou:

Bron: Womenshealthsmag, afbeeldingen via giphy