Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 6 geheimen van een gelukkig huwelijk

6 geheimen van een gelukkig huwelijk

6 geheimen van een gelukkig huwelijk

Een gelukkig huwelijk komt niemand aanwaaien. Je moet er vaak best wat werk voor verrichten om samen gelukkig te blijven. Maar wat zijn toch de geheimen van gelukkige stellen? Hierbij de zes belangrijkste volgens de experts! 

geheimen-gelukkig-huwelijk

Maak tijd om te praten

Gelukkig getrouwde koppels praten regelmatig met elkaar over vrijwel alles. Intimiteit verdwijnt wanneer je dit niet meer doet. Zorg er daarom voor dat je – ook als je weinig tijd hebt – toch tijd vrij maakt om met elkaar te praten. Ook al is het alleen maar tijdens het avondeten. Praten is een fundamentele relatiebouwer.

Los samen problemen op

Je partner moet de eerste persoon zijn waar je naartoe gaat als je een probleem hebt, ook als je partner het probleem is. Gelukkig getrouwde koppels zijn in staat om met hun echtgenoot over alles te praten, terwijl ongelukkige koppels de conversatie liever niet opzoeken of juist vrienden opzoeken. Dit is echter een ongezond patroon en zal een wig drijven in je huwelijk.

Blijf elkaar verrassen

Hoe meer verrassingen er in een huwelijk plaatsvinden, hoe gelukkiger het huwelijk zal zijn. Wijk af en toe samen van een bepaalde routine af, alleen al vanwege de verandering. Door het brengen van variatie in je leven, houd je het spannend en avontuurlijk. Dat geldt ook voor je relatie.

Behoud je eigen doelen

Te veel mannen en vrouwen gebruiken het huwelijk als excuus om te stoppen met individuele doelen en uitdagingen. Voor het belang van je huwelijk is het juist belangrijk om altijd je eigen doelen te behouden. Vergeet hierbij niet om elkaar aan te moedigen en te steunen in de weg naar een bepaald doel of uitdaging. Het maakt je relatie sterker.

Onthoud dat je geliefdes bent

Onthoud dat je geliefdes van elkaar bent. Doe daarom je best om er mooi voor elkaar uit te zien en luister aandachtig naar elkaar. Flirt ook af en toe met elkaar, hierdoor laat je zien dat je je partner nog steeds spannend en interessant vindt.

Stel je eisen bij

Wees realistisch en pas op met bepaalde verwachtingen die je van elkaar of van het huwelijk hebt. ‘Perfect’ is minder belangrijk dan gelukkig zijn. Houd dat voor ogen. Evalueer eventueel samen alle verwachtingen, zodat er niet misverstanden en frustraties kunnen ontstaan. Zo kun je je eisen/verwachtingen op tijd bijstellen, zonder dat het tot problemen lijdt.

lijn

Kijktip: Het geheim van een goed huwelijk
Is de wetenschap een betere matchmaker dan je hart? In Het geheim van een goed huwelijk wordt een natuurlijk liefdeskoppel gevolgd en één wetenschappelijke match gezocht. Honderden kandidaten ondergaan hiervoor allerlei test. Wie passen er volgens de wetenschap bij elkaar?
Woensdag / 20.30 uur / Net5