Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Door deze 6 dingen maak je je menstruatie onbewust erger

Door deze 6 dingen maak je je menstruatie onbewust erger

Door deze 6 dingen maak je je menstruatie onbewust erger

Je wilt niets liever dan in je bed blijven liggen, eindeloos series bekijken en een hele pot Ben & Jerry’s verorberen: ja, het is die tijd van de maand. Er bestaan veel tips & tricks die helpen bij het verminderen van de krampen en je humeurigheid, maar wist je ook dat je zelf dingen doet die je menstruatie erger maken?

1. Je bent je pil (meer dan eens) vergeten

Door je pil te vergeten, verstoor je je hormonale cyclus. Je bent dan niet alleen minder goed beschermd tegen zwangerschap, maar ook menstruatiekwaaltjes treden vaker op. Dat betekent dus meer buikpijn, stemmingswisselingen, hoofdpijn, … Warhoofdjes: zet dus alvast een alarm.

2. Stop met stressen

De combinatie stress en je menstruatie: kan het nog erger? Bij stress komt het hormoon cortisol vrij, wat het ritme van je menstruatie kan verstoren. Dat zorgt ervoor dat je onregelmatig ongesteld wordt.

3. Een onregelmatig slaapritme

Als je een onregelmatig slaapritme hebt, kan dat leiden tot een onregelmatige menstruatie. Dat blijkt uit een onderzoek van Health Care Women International. Probeer deze dingen te vermijden net voor het slapengaan voor een betere nachtrust.

4. (Te veel) koffie & alcohol

Sorry, coffee lovers. Koffie heeft meer nadelen dan voordelen: het kan angst, spanning, slapeloosheid en prikkelbaarheid veroorzaken. Dat kan je echt wel missen tijdens je menstruatie. Ook alcohol kan ervoor zorgen dat je menstruatiekrampen langer blijven duren. Non alcoholic mojito, iemand?

period shark week menstruation pms

copyright: giphy

5. Te veel en te intensief sporten

Te veel inspanning tijdens je menstruatie kan zorgen voor lichamelijke stressen dit kan leiden tot hormonale disbalans, wat op zijn beurt dan weer zorgt voor onregelmatige menstruatie. Eindelijk een goed excuus om de sportschool over te slaan dit weekend!

6. Ongezond eten

Net voor en tijdens je menstruatie zijn je cravings naar ongezond voedsel groter. Maar ongezond voedsel kan je menstruatie juist erger maken. Te veel suiker zorgt voor stemmingswisselingen en te veel zout zorgt voor een opgeblazen gevoel. Daardoor krijg je meer last van je menstruatie.

 

 

Lees ook:

Copyright: Lotte de Swaef