Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 6 dingen die je moet weten over de iPhone SE

6 dingen die je moet weten over de iPhone SE

Health
6 dingen die je moet weten over de iPhone SE

(copyright: Apple)

Klaar met een gigantische telefoon die niet in je broekzak of je favoriete clutch past? Apple heeft op 21 maart zijn iPhone SE voorgesteld. Een kleiner toestel, maar wel eentje dat de capaciteiten heeft van een iPhone 6s. Wij zetten alles wat je moet weten op een rijtje.

Size does matter, dit blijkt uit de wensen van veel Apple-fans. Ze vonden het scherm van de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus te groot. Ook de iPhone 7, die in september gelanceerd wordt, heeft een nog groter scherm. Apple is nu ingegaan op de vraag van hun consumenten, en heeft op 21 maart een toestel met een kleiner scherm voorgesteld.

De iPhone SE ziet eruit als een iPhone 5s, maar heeft alle capaciteiten van een iPhone 6s. Wij maken even de vergelijking zodat je zeker krijgt wat je echt wil, en geen miskoop doet.

via GIPHY

1. Het nieuwe toestel is vanaf 24 maart beschikbaar in Amerika. De verzending zou plaatsvinden vanaf 31 maart. Wanneer de iPhone SE bij ons beschikbaar is, is nog niet duidelijk. Vermoedelijk zou dit nog enkele maanden (tot eind april) kunnen duren.

2. De iPhone SE is ook goedkoper dan zijn grotere broertjes of zusjes. Voor 16 GB betaal je 399 dollar. Voor 64 GB betaal je 499 dollar. Vermoedelijk zal het toestel iets duurder zijn bij ons, maar het blijft redelijk goedkoop voor een product van Apple. Dit model niet beschikbaar met een vermogen van 32 GB, en gaat ook niet hoger dan 64 GB.

3. Het scherm is even groot als dat van de iPhone 5 of 5s. Ook is de resolutie hetzelfde. De kwaliteit van je beeld zal niet slechter zijn dan dat van de iPhone 6 Plus, maar enkel je scherm is kleiner. De vorm is wel hetzelfde. Zo zou je hetzelfde hoesje kunnen gebruiken. In welke kleur komt de iPhone SE op de markt? Je kunt het toestel kopen in het zilver, goud of in de kleur ‘rose gold’ en ‘space gray’.

4. Er is geen 3D Touch, dit is enkel beschikbaar op de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Wel is de functie ‘Live Photos’ beschikbaar op het toestel. Wanneer je zo’n foto neemt en op het scherm drukt, zie je ze bewegen.

5. Een hele belangrijke feature: de camera. De frontcamera is minder goed dan die van de iPhone 6s en 6s Plus. Deze hebben een camera van 5-megapixels. Bij de iPhone SE is dit slechts 1.2 megapixels. Als je graag selfies neemt, kan dit voor jou wel een belangrijke factor zijn. De camera aan de achterkant (12 megapixels) is wel hetzelfde.

6. De iPhone SE werkt dubbel zo snel als zijn voorgangers, en ook de batterij van het toestel gaat langer mee. Zo is er bijna geen verschil tussen de batterijduur van de iPhone 6s en 6s Plus. Kun je nog oortjes aansluiten op dit toestel? Het antwoord op deze vraag is ja. Zo gaat er namelijk een gerucht de ronde dat dit op een iPhone 7 niet meer mogelijk is.

Lees ook

Shoppen is altijd een goed idee