Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 5x originele babyshower-ideetjes

5x originele babyshower-ideetjes

5x originele babyshower-ideetjes

Feest! Je beste vriendin, collega of zus is zwanger en weet zelfs al of het een jongen of een meisje wordt. Het shoppen van kleertjes, de prachtige babybuik die steeds groter wordt en het mijmeren over de mogelijke babynaam is onwijs genieten. Maar een baby op komst betekent ook het organiseren van een babyshower voor de aanstaande moeder. Oftewel: stress alom!

Hopen op een feestje
Ook al zal de zwangere dame in kwestie het nooit uitspreken, toch verwacht én hoopt ze stiekem op een hysterisch feestje dat compleet in het teken staat van haar en haar spruit in spé. Het houden van een babyshower is een trend die is komen overwaaien vanuit Amerika en nu in Nederland steeds meer aan populariteit wint.

Clichés vermijden
De reden? Het is een perfect moment om de moeder te eren, haar compleet in het zonnetje te zetten en haar te omringen met alle lieve mensen van wie ze houdt. En – natuurlijk – heel veel babyspulletjes te geven, taart te eten en allerlei leuke spelletjes te doen. De aankleding in het roze of blauw mag natuurlijk niet ontbreken. Tsja, best veel geregel dus. Maar vooral: hoe zorg je ervoor dat het een origineel babyfeestje wordt en je de clichés vermijdt?

Om ervoor te zorgen dat je puur kunt genieten van het organiseren van de surpriseparty voor je BFF hebben we 5 originele ideetjes voor babyshowers verzameld. Zo kun je zonder al te veel stress tóch een heel fijne en bijzondere dag organiseren.

Open huis

babyshower1

Geen vaste tijden, maar een tijdsbestek van een hele middag waarin de gasten kunnen komen en gaan. Omdat niet iedereen tegelijk komt, heeft de aankomende moeder meer tijd om met al haar gasten te praten. En het is nog minder deftig ook.

Dinner party

babyshower2

In plaats van een standaard brunch of high tea, kun je ook kiezen voor het organiseren van een babyshower rond etenstijd. Een heerlijk relaxed diner waarbij de gelukkige zwangere vrouw urenlang kan tafelen met alle mensen van wie ze houdt. Juist omdat het niet zo standaard is, kan de verrassing extra groot zijn. Wanneer de baby geboren is, heeft ze minder tijd voor dit soort etentjes, dus zal ze er extra van genieten.

Fancy food? Fast food!

babyshower3

Tijdens de zwangerschap probeert de aanstaande moeder waarschijnlijk zo gezond mogelijk te eten, dus hoe heerlijk is het als er op de babyshower dan heel eventjes niet daarop gelet hoeft te worden? Scheelt nog in de kosten ook!

Activiteit in plaats van eten

yoga

Zitten en eten is ook maar saai. Hoe leuk is het om dan juist een activiteit te organiseren? Natuurlijk geen trampoline springen – da’s wat lastig met een zwangere buik. Maar een ontspannende yogasessie of een grappig karaoke-duet zal die babyshower wat leven inblazen.

Spelletjes spelen

babyshower5

Originele spelletjes, welteverstaan. Bijvoorbeeld het proberen te matchen van babyfoto’s en huidige foto’s van de gasten, het maken van een wenspot voor de baby of het versieren van rompertjes. Zo schattig en leuk om te doen.

Lees ook:

 

Bron: Pure Wow.