Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Borsthaar maakt definitief een comeback

Borsthaar maakt definitief een comeback

Borsthaar maakt definitief een comeback

We konden er natuurlijk op wachten na de baarden, snorren en knotten bij mannen afgelopen winter: borsthaar is terug! Nadat we jarenlang tegen gladde mannentorso’s aan hebben gekeken, maakt borsthaar nu definitief een comeback.

Het gladde, gestileerde uiterlijk onder mannen is definitief passé. ‘Kerels zoeken vandaag de dag naar een manier om hun mannelijkheid te benadrukken,’ beweert Christopher Oldstone-Moore, auteur van het boek Beards of Men en docent aan de Wright State Univeristy in Ohio vanochtend in het Algemeen Dagblad.

‘Mannelijkheid troef,’ zegt ook Amerikaanse trendwatcher Tim Bess. Beide heren vermoeden dat de trend zijn oorsprong vindt in het huidige digitale klimaat, vooral in de grote steden. Omdat alles voorgeprogrammeerd, elektrisch en automatisch gaat, voelen onze boys zich aangetast in hun mannelijkheid. Verklaart overigens ook die andere hype: vlees grillen op de grootst mogelijke barbecue. I am man, can you hear me roar?

De terugkeer van het borsthaar gaat overigens hand in hand met een terugkeer naar de mode in de jaren 70: we willen vrijheid, blijheid, blote schouders, wijde pijpen (die waren er vorig jaar ook al, maar lijken nu echt door te zetten) en dus vooral veel haar – overal. Kunnen wij ook eindelijk definitief stoppen met waxen. Toch? 😉

giphy-73brosthaar

Copyright: Giphy.com

Meer lezen over haar?