Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > 7 activiteiten om met je moeder te doen

7 activiteiten om met je moeder te doen

7 activiteiten om met je moeder te doen

Welke raad heb jij van jouw oma of moeder meegekregen?

Moederdag! Tijd om je allerliefste moedertje te verwennen. Ontbijt op bed? Bloemetje? Leuk, maar ook saai. Wij maakten een lijstje met activiteiten die je vandaag – of volgend weekend – met je moeder kunt doen:

1. Samen een kookcursus volgen

Maakt jouw moeder de beste gehaktballen of ben jij juist de betere kok? Of bakken jullie er allebei maar weinig van in de keuken? Hoe het ook mag zijn, samen een kookcursus volgen is de perfecte manier om iets met je moeder te doen waar jullie allebei plezier uithalen en bovendien wat van opsteken. Ready, set, cook!

2. Samen naar een wellness resort

Toegegeven, niet het meest originele idee, maar wel garantie op een lekker dagje bijkletsen, tutten en een stralende look.

3. Samen vrijwilligerswerk doen

Als je wat minder geld te besteden hebt, en je daarnaast graag in zet voor een goed doel, ga dan eens een dagje vrijwilligerswerk doen. Overleg met je moeder voor welke organisatie of groep zij zich graag in zou zetten en maak er werk van. Samen iets goeds doen voor iemand anders zal jullie relatie alleen maar sterker maken.

4. Doe eens samen een zumba-les

Of een yoga, pilates, broga, bikramlesje.. Wat jij denkt dat je moeder het leukst zou vinden. Ze zal het fijn vinden dat je haar deelgenoot maakt van jouw hobby’s (ervan uitgaande natuurlijk dat jij inderdaad een sportieve yoga/zumba queen bent) en bovendien kunnen jullie achteraf lachen om elkaars rode koppen.

copyright: giphy

copyright: giphy

5. Neem haar mee naar een romantische chick-flick

Mothers Day, bijvoorbeeld. Of huur nog eens een film met Julia Roberts – succes gegarandeerd. Bijkomend voordeel: je vriend en jij hoeven nu eens niet ruzie te maken over de zondagavondfilm.

6. Doe eens een dagje mee met haar hobby

Tekent je moeder graag? Of houdt ze meer van tuinieren? Sportieve wandeling of opera-bezoek? Kies één van haar hobby’s die haar het meeste aanspreken en vergezel haar voor een dagje. Op deze manier toon je interesse in haar leven en dat zal altijd in goede aarde vallen. Probeer het wel een beetje open-minded te benaderen (lees: niet als een mokkende puber verveeld achterin blijven hangen/sarcastisch commentaar leverend. Daar ben je nu écht te oud voor)

7. Wees haar personal shopper

Meestal als jullie gaan winkelen samen, heb je totale tunnelvisie op wat jij wil hebben. Ga nu eens een dagje mee en kijk alleen voor kleding voor haar. Jij als fashionista, weet precies met welke trends je moeder wegkomt en wat haar goed zou staan. Wie weet, misschien heeft je moeder al wel veel langer behoefte aan een nieuwe look en wat goed advies.

copyright: gihpy

copyright: gihpy

 

Lees ook:

Bron: Lifestyle.com