Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zo word je productiever

Zo word je productiever

Zo word je productiever

Er zijn van die mensen die nog voor dag en dauw met een grote glimlach op hun gezicht uit bed springen, met gemak tien kilometer rennen en vervolgens netjes een zeer fotogenieke smoothie maken voorzien van allerlei hippe superfoods. En die dan ook nog eens zonder probleem een hele dag werken én in de avond perfect gestyled een avondje uit kunnen gaan. 

oh well

‘Hoe dan?!’ hoor ik je denken. Schaam je niet, wij vallen ook niet in de categorie superwoman. Maar, er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om meer uit je dag te halen. Want zeg eens eerlijk, jij voelt je toch ook beter als je wél een aantal dingen van je to-do lijstje hebt gedaan en geen hartkloppingen krijgt bij het denken aan die naderende deadline? Juist. Daarom hier een aantal tips, die jou een handje kunnen helpen om iets productiever door het leven te gaan!

done

Sta vroeg op
En met vroeg bedoelen we rond 07:00 uur. Echt! Negeer de verleiding om op die snooze button te drukken, en sta meteen op zodra je gewekt wordt. Dit is in het begin erg lastig, want slapen is nou eenmaal een hele fijne bezigheid. (who’s with us?) Maar zodra je dit wat vaker doet, past je slaapritme zich vanzelf aan en zal het zelfs makkelijker gaan.

Maak je bed op
Dit schijnt een heel goed effect te hebben op jouw productiviteit. De nacht is voorbij, de dag is aangebroken! Maak er een dagelijks ritueeltje van, inclusief het leuk arrangeren van je kussentjes en die leuke plaid uit dat schattige boetiekje op de hoek eens uit de kast halen. Ziet je slaapkamer er gelijk weer fris en gezellig uit!

Beweeg!
Dit is misschien wel het laatse waar je aan denkt in het krieken van de ochtend, maar probeer het toch eens te doen. Schiet van je pyjama gelijk in je sportkleertjes, drink een glas water en eet een banaantje, en ren een rondje. Niet alleen goed voor je productiviteit, maar ook voor je energiepeil. En nog wat leuks; je kweekt gelijk spieren. Hello bikini body!

Orde in de tent 

Een opgeruimd huis betekent een opgeruimd hoofd. Althans, dat is hoe wij erover denken. Zorg voor een nette werkomgeving, die rust en licht uitstraalt. Hierdoor zul je merken echt productiever te worden, meer inspiratie te krijgen en voornamelijk niet afgeleid te worden door alle prullaria op je bureau.

Adem in, adem uit…
Vliegt het je toch nog aan? Sluit dan je laptop, doe je ogen dicht en haal een paar keer diep adem. Concentreer je op je ademhaling en probeer je hoofd rustig te krijgen. Na een paar diepe, bewuste ademhalingen zul je al gauw de rust voelen terugkeren.

Lees ook: